13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
09.12.2022.

NASA želi da ovoga leta mirišemo na – svemir!

IZDVAJAMO

Da li ste se ikad zapitali kako miriše svemir? Pre nekoliko decenija, NASA je tražila od stručnjaka za mirise da razviju miris svemira kako bi pomogli astronautima da se pripreme pre lansiranja u orbitu.

Cilj ovog truda bio je simulacija svemira tokom obuke kako bi se eliminisala iznenađenja koja astronauti mogu doživeti jednom kada napuste atmosferu. Mnogi astronauti opisali su miris svemira sličan „ozonu, toplom metalu i zapečenom odresku sa primesama maline i ruma“.

Formula mirisa držana je u tajnosti dugi niz godina dok napokon nije prešla u ruke svemirske agencije koja planira da je podeli sa svima nama tako što će je pretvoriti u parfem i upakovati u staklenu bočicu pod nazivom „Eau de Space“.

Tim zadužen za kreiranje ovog parfema može se pohvaliti vrhunskim stručnjacima sa modnim, tehnološkim, dizajnerskim i logističkim iskustvom, a zajedmo sa nagrađivanim parfimerima obezbedili su eksluzivna prava na lansiranje ovog neobičnog proizvoda. Sa željom da povećaju interesovanje za STEM obrazovni sistem (nauka, tehnologija, inženjering, matematika) kompanija je spremna za proizvodnju mirisa i trenutno traže minimalnu količinu porudžbine.

Više o „Eau de Space“ parfemu možete saznati na sajtu Kickstarter.

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije