25.3 C
Belgrade
29.5 C
Zagreb
25 C
Sarajevo
06.07.2022.

Terraplanter – saksija koja menja način na koji uzgajamo biljke

IZDVAJAMO

Da li ste se ikada zapitali kako izgleda putovanje jedne biljke od semena do cvetanja? Zahvaljujući jednoj neobičnoj izvrnutoj saksiji sada možete da uživate u tom procesu i u svom domu.

Nastala kao kreacija saradnje industrijskog dizajnera i eko-preduzetnika, „Terraplanter“ predstavlja hidroponsku saksiju koja omogućava uzgajanje biljaka u zatvorenom prostoru, bez zemlje. „Terraplanter“ je dizajniran za urbane entuzijaste koji cene biljke, ali žele da izbegnu nered koji može nastati presađivanjem i prosipanjem zemlje. Napravljena od čvrstog, ali poroznog keramičkog materijala, ova jedinstvena saksija izgleda kao vodenica koja omogućava da se voda polako difuzuje kroz nju, omogućavajući biljci da raste na spoljnoj površini saksije. 

Dizajner Eran Zarhi je ovim projektom spojio svoju strast prema biljkama i stručnost u dizajniranju kako bi stvorio proizvod koji s ponosom može podeliti sa prijateljima, porodicom, a sada i sa celim svetom.

Sam dizajn je inspirisan prirodom i načinom na koji biljke prirodno rastu u prašumi i drugim vlažnim okruženjima. Ovde su koreni izloženi, iznad zemlje, i lepe se na vlažnu strukturu uz stalni pristup vodi i vazduhu. 1.400 ćelija sa mikro teksturiranom površinom obezbeđuje prijanjanje korenja biljaka, a korisnici imaju priliku da svedoče procesu razvijanja biljke na površini saksije – od klijanja semena, do hvatanja korenja do listanja i cvetanja. 

„Terraplanter“ je dostupan na sajtu Kickstarter po ceni od $59.00 sa predviđenim rokom isporuke do oktobra 2020. godine.

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije