13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Upoznajte Moxie, robota koji pomaže deci da razviju socijalne, emocionalne i kognitivne veštine

IZDVAJAMO

Kreiran od strane tima stručnjaka za razvoj dece, inženjering, tehnologiju i dizajn igrica, Moxie je mali kućni robot koji po izgledu podseća na likove iz Pixar-ovih filmova. Opremljen tehnologijom mašinskog učenja, Moxie može da opazi, obrađuje i reaguje na razgovor, kontakt očima, izraze lica i druga ponašanja, a takođe ima sposonost prepoznavanja ljudi, mesta i stvari. Dimenzija samo 387mm, Moxie je dovoljno visok da izazove interesovanje kod dece kroz poverenje, empatiju i motivaciju.

Ovaj revolucionarni animirani pratilac dece opremljen veštačkom inteligencijom nastao je kao projekat Yves Behar studija za kompaniju Embodied inc. sa idejom da pomogne deci da razviju različite socijalne, emocionalne i kognitivne sposobnosti uz svakodnevno učenje kroz igru. 

Moxie robot je opremljen SocialX platformom kompanije Embodied inc. koja omogućava deci da budu aktivna kroz zadatke koje im Moxie zadaje svake nedelje. Zadaci su tu da pomognu Moxie-ju da istraži različita ljudska iskustva, ideje i životne veštine, uključujući dobrotu, prijateljstvo, empatiju ili poštovanje. Misije podrazumevaju različite vrste aktivnosti poput crtanja, čitanja pa čak i meditacije i uče decu životnim veštinama kao što su aktivno slušanje, kontrolisanje emocija, empatija i rešavanje problema.

Moxie dolazi u paketu sa aplikacijom za roditelje koja im pomaže da razumeju razvoj deteta pružajući im uvid u njegov socijalni, emocionalni i kognitivni proces. Zahvaljujući tehnologiji mašinskog učenja, Moxie vremenom upoznaje vaše dete, što mu omogućava da bolje personalizuje svoj sadržaj kako bi mu pomogao oko pojedinačnih ciljeva.

Moxie je nova vrsta robota koja ima sposobnost razumevanja i izražavanja emocija emotivnim govorom, verodostojnim izrazima lica i govorom tela, stvarajući veze sa ljudskom psihologijom. Dizajner Behar i njegov tim su ovaj napredni oblik tehnologije pretvorili u verodostojan lik koji je programiran da se prilagođava i “uči” svakom svojom upotrebom, dok dizajn zajedno sa softverom stvara iluziju živog bića. Možda jedina “mana” ovog slatkog robota je upravo njegova cena – 1,500 dolara, kao i mesečna pretplata u iznosu od 60 dolara posle prve godine upotrebe. 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije