3 načina da investirate u sebe- besplatno i brzo dostupno!

od Imaginarijum 0

Koliko ste se samo puta našli u poziciji da se osećate kao da stagnirate na svom poslu, ili u okruženju oko vas. Prosto nema onih izazova sa početka, polako prestaje da vam bude zanimljivo, i stalno sebi postavljate pitanje da li vam taj posao gasi strast. Prilike za napredovanje ili dopunjavanje veština retko koja kompanija nudi, i da biste držali korak za ostalima morate stalno sami sebe da izazivate. Postoji mnoštvo načina da se pokrenete, i da gurnete sebe lestvicu više. Neki od njih ne samo da su besplatni, i da su vam lako dostupni u današnjem svetu, već vam pružaju mogućnost da investirate u sebe, onda kada to možda niko neće.

  1. Online kurs

Koliko nas je propustilo učenje engleskog jezika samo zato što su kursevi bili preskupi ili su bili na nedostupnim lokacijama. Danas ne samo da nam je to potpuno olakšano, već se nalazi jednim klikom od nas. Postoji mnoštvo online kurseva koje možete samostalno pohađati za jako male pare, a neke od njih možete naći i potpuno besplatno.  Na instagramu takođe možete pronaći neke od ljudi koji su rado podelili svoje znanje sa vama, pa za odlaganje učenja engleskog ili neke druge oblasti više nema opravdanja.

Neki od sajtova koje možete posetiti: https://www.skillshare.com/

 https://www.udemy.com/i na instagramu: englishdiary ili blog http://www.englishdiary.rs/

  1. Potvrdite svoje znanje sertifikatima

Ne samo da na ovim kursevima možete dobiti kvalitetno znanje i nadograditi sebe, već možete i steći potvrdu u vidu sertifikata da ste samostalno pohađali ove kurseve.  Jedan validni i super vid toga je https://skillshop.withgoogle.com/ gde se možete sertifikovati i dobiti besplatne osnove od digitalnog marketinga do bezbroj drugih plaćenih sertifikata u oblasti podataka i tehnologije i razvoja karijere.

  1. Idite na konferencije

Investiranje u sebe zahteva volju i vreme. Konferencije koje se danas sve češće organizuju daju vetar u leđa, potkrepljuju vas informacijama i nadograđuju našu  ličnost. Poslodavci jako vole da vide vaš angažman u ovom pravcu. Samim tim im govorimo da smo spremni da damo znanje, ali i da primimo novo.  Posećujući ovako organizovane događaje stalno ste u interakciji sa ljudima koji plove u istoj sferi kao vi, sklapate kontakte i imate priliku za nova prijateljstva. Neke mogu biti skupe, neke besplatne, ali jedno je sigurno, a to je da će na kraju dana biti vrednije ono što ponesete odatle:znanje.

Ne dajte da vas jedna veština koju trenutno nemate,  a možete da je savladate i naučite za kratko vreme odvoji od snova.  Budite radoznali, istražujte i izazivajte svakodnevno sebe. Sva tajna leži u tome.

Autor: Marija Maksimović

Share This: