6.7 C
Belgrade
6.3 C
Zagreb
5 C
Sarajevo
19.04.2021.

Pet najboljih automobila za porodična putovanja

IZDVAJAMO

Izbor porodičnog automobila nikada nije bio raznovrsniji nego danas, jer vozila dolaze u svim oblicima i veličinama. Pri odabiru automobila za porodična putovanja fokus je na praktičnosti, pouzdanosti, dugotrajnosti, troškovima održavanja i samom budžetu.

Mnogo je automobila koji odgovaraju na sve potrebe porodičnih putovanja, pa se oni tako nalaze i u ponudi najpoznatijih proizvođača. Kada je, na primer, u pitanju automobil kao što je Mercedes B klasa iskustva korisnika su veoma pozitivna i navode brojne prednosti koje popularan Mercedes ima za putovanja uopšte, pa tako i za prilike kada putujete porodično. 

Porodične automobile, naravno, ne morate tražiti samo kod najpoznatijih proizvođača, jer se nalaze u ponudi svakog brenda automobila. U nastavku teksta saznajte koji su to najbolji automobili za porodična putovanja i zašto.

Renault Captur – kompaktni SUV za putovanje sa decom

Renault Captur spada u manja SUV vozila. Ono što ovaj automobil čini idealnim za porodična putovanja, pored veličine i komfornosti je i praktičnost. Ovaj francuski model automobila ima vrlo praktičan gepek, napravljen od dva “sprata” i mnogo prostora u samom vozilu za odlaganje svakakvih stvari.

Deca mnogo vole panoramski krov koji krasi ovo porodično vozilo, a sam krov koji se otvara je takođe praktičan za rashlađivanje tokom vožnje bez paljenja klime, koja neretko smeta mališanima. Renault Captur je vrlo udoban automobil sa još udobnijim sedištima i potporama za kičmu, što je vrlo važno tokom porodičnih putovanja.

Zbog svoje visine, Captur je idealan za putovanje po bilo kakvom tlu. Auto pruža dobru preglednost tokom vožnje, a sa šest brzina na autoputu, okretaji su prilično niski što je dobro za dugovečnost trajanja motora.

Škoda Kodiaq za porodično putovanje na visokoj nozi

Kodiaq je zapravo najveći model Škode, pa ne čudi što se zbog svoje prostranost ovaj model automobila našao na listi pet najboljih autmobila za porodična putovanja. Takođe, ovaj automobil je jako štedljiv i vrlo malo troši, što ga čini odličnim porodičnim vozilom.

Zbog svoje veličine, Kodiaq pruža veliku preglednost tokom vožnje. Jedna od najvećih prednosti ovog modela Škode nesumnjivo je poprilično veliki gepek, čak 650 litara, što je višečlanim porodicama od izuzetne važnosti prilikom putovanja.

Škodu Kodiaq krasi i panoramski krov, ali i mogućnost grejanja sedišta. Kompletan enterijer je vrlo lep, napravljen od finih materijala, a čine ga mnoge praktične stvarčice koje su sve neophodnije tokom putovanja sa decom, kao što je na primer ugradna zaštita od sunca na zadnjem sedištu.

Peugeot 3008 – moderan i komforan džip za svako putovanje

Svojim nesvakidašnjim izgledom, Peugeot 3008 spada u veoma moderne automobile idealne za porodična putovanja. Prostranost i veličina mu daje na komfornosti, a zanimljiv enterijer čini da se osećate kao u kokpitu ili formuli 1.

Sedišta imaju ugrađen masažer, a auto krasi i stakleni krov. Sigurnost ovog modela Peugeot-a, koja je na prvom mestu kada su putovanja sa decom u pitanju, pruža i radar, koji omogućava prepoznavanje kočenja automobila ispred sebe, pa tada automobil sam vrlo lagano koči. Ipak, treba imati u vidu da ovaj auto ne vozi sam.

Auto je vrlo “inteligentan”, te ima mogućnost detektora trake, pa ako nekoliko puta ne date migavac a skrenete ili lelujate malo iz trake u traku, što nije neuobičajeno tokom duge vožnje po autoputu, auto će vas obavestiti da je možda došlo vreme da stanete i malo odmorite, što ga čini idealnim vozilom da stignete bez problema do letovališta koja su mnogo udaljena.

Nissan Qashqai – vrlo siguran automobil za sva putovanja

Iako najmanji od svih SUV vozila, Nissan Qashqai je odličan izbor za sve četvoročlane porodice i njihova putovanja, jer je njegova unutrašnjost dovoljno prostrana da pruža neverovatan komfor, dok zbog svojih manjih dimenzija vrlo lako može da se parkira gde god da vam je potrebno.

Tih je i siguran automobil, a i potrošnja mu je ekonomski prihvatljiva. Uprkos ne tako velikom gepeku, ovaj SUV ima dovoljno prostora da se porodica od četiri člana spakuje bez poteškoća prilikom putovanja. Ovaj automobil pruža baš ono što je potrebno za porodična putovanja – veličinu, preglednost, osećaj moći, bez žrtvovanja okretnosti i potrošnje.

Jedna od prednosti Qashqai-a je to što ublažava udarce prilikom prelaska preko ležećih policajaca i rupa. Sedišta ovog automobila su vrlo udobna i kvalitetna, a sama unutrašnjost je vrlo jednostavna i pruža sve što je neophodno tokom vožnje.

Opel Crossland X za mnogo mesta tokom putovanja


Zahvaljujući izuzetnoj fleksibilnosti, vodećim inovacijama u klasi i energičnom SUV dizajnu, ovaj model Opela idealan je za svaku vrstu putovanja sa decom. Vrlo kvalitetni materijali, dizajnerski razigrana unutrašnjost i fenomenalan položaj za volanom, koji je poluležeći, čine ovo vozilo vrlo poželjnim za porodična putovanja.

Uz dovoljno mesta na zadnjem sedištu i poprlično mnogo mesta u gepeku, putovanje sa decom ovim Opel-om je vrlo praktično. Zbog svoje veličine, Crossland X je vrlo sigurno vozilo, a uz ekonomski prihvatljivu potrošnju, ovaj model SUV-a je odličan porodičan automobil. Iako dizajniran za gradski život i novo iskustvo gradske vožnje, Opel Crossland pruža komociju tokom svakog putovanja.

Kupovina automobila je ozbiljan zadatak, naročito ako birate automobil koji treba da zadovolji sve potrebe porodice. Mnogi smatraju da je leto pravo vreme za kupovinu novog auta, pa imajte to na umu prilikom izbora idealnog porodičnog automobila.

Iako je izgled bitan prilikom odabira vozila za porodična putovanja, ipak je sigurnost, komfor i praktičnost na prvom mestu. Stoga pažljivo birajte svoj porodičan automobil, kako bi svako putovanje bilo pravo uživanje!

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije