3 stvari koje morate iskusiti dok ste u Njujorku!

od Imaginarijum 0

Jedan od najprimamljivih gradova na svetu, Njujork, takođe nam je poznat i pod nazivima Velika Jabuka ili Grad koji nikada ne spava. I zaista jeste tako! Ova urbana metropola koja živi 24 sata dnevno svojim građanima i posetiocima može da ponudi mnogo interesantnih i impresivnih sadržaja koji ostavljaju bez daha. Njujork je jednostavno najpoznatiji grad na svetu i svakog dana privlači veliki broj turista u potrazi za zanimljivim lokacijama i dobrim provodom.

Danas, više nego ikada, Njujork posećuje sve veći broj naših ljudi, što je dosta olakšala činjenica da su uvedeni poprilično povoljni letovi do ove destinacije. Tako se često mladenci odlučuju da u Njujorku provedu svoj medeni mesec nakon venčanja, a među turistima uglavnom bude i dosta studenata koji žele da istraže ovaj čarobni grad.

Ako ste među onim srećnicima kojima se ukazala prilika da posete Njujork, evo šta nikako ne smete propustiti dok ste u obilasku ovog .

Znamenitosti Njujorka koje vredi videti

Ova američka metropola prosto obiluje znamenitostima koje nikako ne smete propustiti. Tajm Skver, koji se nalazi u samom srcu grada, jedno je užurbano mesto koje živi i danju i noću. Zatim, ogromna statua Kipa slobode, koja simbolično predstavlja Njujork, a osvojiće vas svojim impozantnim izgledom i grandioznim izdanjem.

Wall Street, čuvena finansijska četvrt, biće vam poznata iz brojnih filmova, a ovde vas očekuju najpoznatije banke i berze na svetu.  Izdvojite vreme da pređete preko čuvenog Bruklinskog mosta, jednog od najstarijih mostova u SAD i popularne turističke atrakcije.

Svakako, doživljaj neće biti potpun ako tom prilikom ne posetite i urbani Central Park u sredini Menhetna, koji predstavlja veliku zelenu oazu u sred jedne betonske džungle. Tu je i Peta avenija, čuvena ulica koja je poznata po najboljem šopingu i predstavlja svojevrsni simbol bogatog Njujorka.

Ono što takođe ne smete propustiti da posetite u Njujorku jeste i Empajer Stejt Bilding, koja je trenutno najviša građevina u Njujorku. Visoka je oko 300 metara i sa nje pogled se pruža preko celog grada.

Noćni život Njujorka je nešto što ne propušta

Upravo noćna zabava učinila je Njujork jednom od najpoznatijih destinacija na planeti. Bez obzira da li su vam zanimljivi restorani, klubovi ili barovi, Njujork vam može ponuditi dobru zabavu na bezbroj zanimljivih lokacija. U Njujorku se zabava nikada ne završava, a dobar provod zagarantovan vam je svakog dana u nedelji.

Ovde možete posetiti brojne fensi zabave koje odišu glamurom i elegancijom, a sa druge strane tu su i urbani klubovi koji nude provod do ranih jutarnjih časova uz zvuke modern muzike popularnih di džejeva. Za vreme proleća u Njujorku su dosta popularni i festivali na otvorenom, koji su prava mala fabrika dobre zabave i neponovljive atmosfere.

U Njujorku su posebno popularni i džez klubovi koji vas očekuju gotovo na svakom koraku grada, a dobra atmosfera je zagarantovana u bilo koji objekat da uđete širom grada. Njujork je uvek budan, zato iskoristite i uživajte u sjajnom provodu u ovom gradu.

Proslava Nove godine u Njujorku je poseban doživljaj

Ako već imate priliku da posetite Njujork, potrudite se da to bude u periodu kada se proslavlja Nova godina. Doček se u ovom gradu obeležava impresivnije nego bilo gde drugde na planeti i zasigurno će vam ostati u dugom i lepom sećanju. Kada se kazaljke poklope želećete da budete na Tajms Skveru, gde se u ponoć 31. decembra okuplja oko milion ljudi.

Svi oni došli su sa namerom da gledaju kako se sa jarbola poznate New York Times zgrade tradicionalno spušta novogodišnja kuga. Sve ovo ispraćeno je grandioznim vatrometom, nastupom čuvenih muzičkih zvezda i žurkama širom ovog užurbanog grada.

Putovanje u Njujork sigurno je doživljaj sam po sebi, a ukoliko uspete da obiđete sve znamenite lokacije, muzeje i iskusite čari noćnog života sigurno je da će ugođaj biti potpun. Ono što je sigurno jeste da za upoznavanje Njujorka nije dovoljan samo jedan odlazak, ovo je grad u koji kada jednom odete, morate da se vratite.

Foto: Getty Images

Share This: