6.1 C
Belgrade
6.3 C
Zagreb
5 C
Sarajevo
19.04.2021.

Sličnosti i razlike između noćnog života u Novom Sadu i Beogradu

IZDVAJAMO

Noćni život je definitivno jedan od najvećih aduta balkanske turističke ponude, a Beograd se posebno izdvaja kao centar istočnoevropskog područja za najbolji noćni provod. Ipak, sem prestonice Srbije, ova zemlja ima još gradova za trku mesta sa najboljim noćnim životom u regionu, a tu pre svega mislimo na Novi Sad.

Iako su i Beograd i Novi Sad zaista impresivni po pitanju noćnog života, među njima ima dosta sličnosti, ali i razlika. Ako vas zanima po čemu su to slični, a po čemu različiti, noćni život u Novom Sadu i u Beogradu – to ćete saznati u nastavku teksta!

OBA GRADA IMAJU IZVANREDNU KLUPSKU SCENU

Neosporno je da i Beograd i Novi Sad imaju zapanjujuću klupsku scenu. Oba grada, svaki proporcionalno svojoj veličini, imaju zaista veliki broj klubova. Ne samo da je klubova u Beogradu i Novom Sadu mnogo, već su i raznoliki.

Klubovi u kojima se puštaju najrazličitije vrste muzike, od ex-Yu rock-a, do turbo-folka, sa potpuno drugačijom atmosferom, energijom i enterijerom – ova dva grada zaista imaju široku ponudu klubova. Svojom raznolikošću oni omogućavaju svima da nađu mesto za provod po svom ukusu, preferencijama i željama.

KAFANE U BEOGRADU I NOVOM SADU- ISTE, A RAZLIČITE

Kafana u Beogradu i Novom Sadu takođe ne manjka. Oba grada imaju impresivnu ponudu kafanskog života. Po kafanama Balkan je vrlo autentičan – one su oduvek bile stecište boema, a vremenom sve više postaju mainstream izbor za noćni provod.

Između kafana u Beogradu i Novom Sadu ipak postoje i neke razlike. Beogradske kafane su drugačije – brojnije su, a sem toga – u prestonici se stvorio trend klub-kafana, kojih je, barem na prvi utisak, više nego autentičnih kafana.

U Novom Sadu kafana ima manje, može se reći da su tradicionalnije i tipičnije. Novosadski tamburaši najbolji su u Srbiji, što je  još jedan od aduta i prednosti novosadskih kafana u odnosu na beogradske u kojoj se tamburaši retko sreći (sa iizuzetkom čuvene Skadarlija).

MUZIČKI FESTIVALI ZNAČAJNA SU ODLIKA NOĆNOG ŽIVOTA U BEOGRADU I NOVOM SADU

Muzički festivali definitivno su stavka koju ne smemo da preskačemo i ne spomenemo kada pišemo o noćnom životu. Odmah ste pomislili na EXIT, zar ne? Ovo je jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi, pa nas to ne čudi. Novi Sad zaista se može ponositi EXIT-om koji privlači turiste iz celog sveta! Iako Beograd ima više festivala od Novog Sada, ni jedan nije dosegao ovakve razmere.

Beogradski Beer fest možda je i najpopularniji festival u prestonici, ali EXIT svakako posećuje mnogo veći broj ljudi, a i neuporedivo više stranaca.

PREVOZ VAŽAN FAKTOR NOĆNOG ŽIVOTA

Transport do kluba, splava ili kafane, definitivno je nezaobilazan element noćnog provoda. Tu se Beograd i Novi Sad prilično razlikuju. Taksi prevoz u Beogradu je skuplji, ali je Beograd dobro povezan linijama gradskog prevoza.

Sem toga, Novi Sad je dosta manji, pa čak i da idete s jednog na drugi kraj grada u noćni provod, troškovi prevoza ne bi trebalo da budu veliki.

U Beogradu, posebno tokom petka i subote večeri, morate na vreme da mislite na taksi prevoz, ukoliko niste kolima ili ne koristite gradski, i krenete sa zvanjem istog mnogo pre nego što ste planirali da se uputite u provod, jer su tokom ovih sati i dana “prebukirani”.

NOĆU SE SVA ZABAVA ODIGRAVA U CENTRALNOM PODRUČJU BEOGRADA I NOVOG SADA

Retki su klubovi i kafane koji se u ova dva grada ne nalaze u širem centru ili njegovoj blizini. To im je još jedna zajednička odlika. U oba grada, dakle, znate gde da se uputite u potrazi za ludim noćnim provodom.

Nema sumnje da oba treba da iskusite, i noćni život Beograda, kao i onaj Novog Sada. Upoznaćete noćni duh najvećih gradova u Srbiji na najbolji mogući način, istovremeno uživajući u nezaboravnoj noćnoj zabavi!

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije