Nova IKEA capsule kolekcija- skandinavski dizajn zaokružen pametnom tehnologijom

od Imaginarijum 0

Nakon što nas je prošlog meseca zaintrigirao znaimljivim tizerima na društvenim mrežama, švedski brend nameštaja IKEA zvanično je najavio ekskluzivnu saradnju sa američkim proizvođačem zvučnika i audioe tehnike Sonos.

Premijerno prikazana  na Nedelji dizajna u Milanu, ova ekskluzivna capsule kolekcija sadrži dva ključna komada-stonu lampu i policu sa ugrađenim najnovijim modelima WiFi Sonos zvučnika. Inspirisana romantičnom svetlošću i atmosferom enterijera sa kaminima,  kolekcija jkoja nosi naziv SYMFONISK kreirana je tako da pruža mogućnost prilagođavanja zvuka i svetlosti trenutnom raspoloženju. Modularnost je još jedna karakteristika kolekcije: minimalističku zvučnu policu za knjige moguće je po želji postaviti i vertikalno i horizontalno, dok ju je, kao i lampu, moguće kontrolisati uz pomoć specijalne Sonos aplikacije, i povezivati je sa drugim Sonos uređajima u prostoru.

Iako još uvek nije objavljen datum zvaničnog izlaska pametne Sonos x IKEA capsule kolekcije, poznato je da će polica biti dostupna po ceni od oko 100 dolara, dok će ljubitelji modernih gedžeta i skandinavske estetike za lampu morati da izdvoje oko 180 dolara.

Skrolujte i otkrijte kako izgleda sinergija IKEA dizajna i pametne Sonos tehnologije!

 

 

 

Foto: IKEA

 

 

Share This: