7 C
Belgrade
7.8 C
Zagreb
8.9 C
Sarajevo
18.04.2021.

Nada Dimitrijević: sport i zdrave navike unose balans u moj dinamičan život

IZDVAJAMO

Ona je devojka sa čarobno zelenim očima. Bilo da je na pisti ili za DJ pultom, pleni pozitivnom energijom i šarmira širokim osmehom. Profesije, kako kaže, nije birala, same su joj dolazile. Muzika joj je u krvi i bilo je samo pitanje na koji način će se ta ljubav pretvoriti u posao.

– Prvi zvuci su potekli iz kuće, što me je odvelo u nu muzičku školu „Mokranjac“, odsek klavir. Kasnije su me privukli muzički noviteti, pa sam zakoračila u svet elektronskog zvuka. Uvek me je interesovala muzika, bilo da radim kao DJ ili u organizaciji muzičkih događaja. Krenula sam sa Belgrade Beer Fest-om, tu sam bila posvećena domaćoj sceni, a kasnije sam počela da radim za Musicology Festival, i to je bila najbolja škola koja mi se desila u muzičkoj i organizaciononadogradnji. Festival je baziran na internacionalnom nivou. Raditi za imena koja su tada nastupala u našem gradu je bogatsvo koje mi je proširilo vidike i dalo inspiraciju za dalje. 

DJ-ing je zavolela zbog individualnosti, to je bio najbolji način da iskaže svoje emocije prema muzici i primeni znanje kojim raspolaže. Prati trendove koji se velikom brzinom menjaju i predviđa da će ova forma izvođenja muzike biti sastavni deo svakog nastupa. Namera joj je da kroz stalni rad i usavršavanje, dostigne potreban nivo za nastupanje na velikim evropskim festivalima.

– Volim Exit i volela bih da budem njegov deo u pravom smislu te reči, kao i festival Burning Man i mnogdruge. Drago bi mi bilo da učestvujem na festivalima na otvorenom, gde postoji ogroman broj posetilaca, da osetim tu povratnu energiju i reakciju mase.

Osim toga, bavi se i modelingom. Drugačijim načinom života uspela je da spoji ove dve strasti.

– Moda  uvek prati scenu. Za mene je ona deo ličnosti i identiteta pojedinca. Spoj ove dve umetnosti me jako raduje. U jednom momentu sam za pultom i spremam muziku za reviju ili modni događaj, a već sledećeg nosim model nekog od naših kreatora. U umetnosti nema pravila, pa je svaka konekcija ovakvog tipa interesantna, pogotovo ako priču dizajnera možeš da pronađeš u melodiji ili pesmi.

Posledice brzog načinživota rešava zdravim navikama.

– Trudim se da spavam što više mogu. Ishrana mi je najvažnija, jedem samo hranu koja mi prija i pazim da unosim potrebne minerale i vitamine. Svakako je trening taj koji mi daje zdravo telo. Šetnju i vožnju bicikla najčešće biram kao sport, a trčanje mi je ipak najveći favorit. Jako mi je bitno da oprema koju nosim bude kvalitetna. adidas SolarDrive su mi trenutno omiljene patike za trčanje. Izuzetno su udobne i lagane, a sa druge strane potpuno stabilne. Dodatni plus im je kombinacija roze i ljubičaste boje, pa se potpuno uklapaju u moj modni senzibilitet. Rado idem i u teretanu, vežbe snage mi daju mogućnost da ne moram toliko da se odričem hrane, s obzirom na to da živim da bih jela. Sport mi održava mentalnu higijenu, zdrav duh i telo, a recept je raditi ono što nas ispunjava.

Za kraj, tvrdi da jedva čeka leto, kada joj sve lakše pada, pa joj ne predstavlja problem ni da na radnom mestu, iza DJ pulta, dočeka zoru i rane jutarnje sate.

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije