Manje poznata mesta u Crnoj Gori koja će vas oduševiti ovog leta!

od Imaginarijum 0

Leto je iza ugla, što znači samo jednu stvar – osmišljavanje savršenog letnjeg putovanja i odmora na nekoj prekrasnoj plaži na obali mora. Ipak, kada je u pitanju aranžman koji će zadovoljiti sve vaše kriterijume morate imati na umu da oni uglavnom podrazumevaju i nešto veće cene. Međutim, neke manje poznate lokacije, koje su tu nedaleko od nas, na obali Jadranskog mora, mogu biti izuzetno atraktivne i primamljive turistima, posebno ukoliko želite miran i relaksirajući odmor, daleko od buke, gužve i gradske vreve.

Destinacije koje su skrovite, ne toliko popularne i koje još nisu našle svoj put do većeg broja ljudi uglavnom i nisu previše skupe. Nećete morate da date auto na otkup kako biste platili letovanje, već možete vrlo povoljno pronaći prihvatljive aranžmane, a uz to se savršeno provesti i odmoriti.

Ovo su neka mesta u Crnoj Gori koja nisu toliko popularna, a koja će vas sigurno oduševiti ako im date priliku i odlučite da ih posetite.

Za dobar odmor- Dobre Vode

Dobre Vode je mirno, turističko mesto koje se nalazi u opštini Bar, i ima svega 1000 stanovnika. Ono što je posebna karakteristika ovog mesta jeste neobična, tirkizna boja mora, pa kupajući se u ovim vodama imate utisak kao da ste na nekoj atraktivnoj mediteranskoj destinaciji. Razlog za tako nešto jeste taj što u dubini mora izbire slatka voda, koja se meša sa slanom, pa se dobijaju tako upečatljivi tonovi.

Upravo zahvaljujući specifičnoj boji vode, kao i mirnom moru ovo mesto je i dobilo svoj naziv.  

Najlepša plaža u Dobrim Vodama jeste Velika pijesak, koja je izuzetno lepa, okružena maslinama, a voda koja zapljuskuje njene obale je veoma čista i prozirna. Plaža je dugačka oko 800 metara i posuta je belim šljunkom. Suncobrani i ležaljke se mogu iznajmiti na plaži, a stanove ili apartmane koji se nalaze na ovoj plaži možete rezervisati tokom čitave godine.

Sezona kupanja na Velikom Pijesku počinje već u maju i traje sve do kraja septembra. Posebno lepi meseci za kupanje su maj i jun, kao i septembar i oktobar, jer u tim mesecima plaže nisu pune turista i možete provesti naročito miran odmor. Pored kupališta Veliki Pijesak, u Dobrim Vodama imate još tri plaže za kupanje, a to su Trlila, Mali pijesak i nudistička plaža.

Krašići – dovoljno blizu dešavanja, a opet dovoljno daleko da sačuvaju svoj mir

Krašići se nalaze na severnoj obali Boka kotorskog zaliva, nedaleko od Tivta. Nekada je ovo bilo malo, tiho naselje na brdu, udaljeno oko 2 kilometra od mora. Sredinom prošlog veka Krašići su se proširili, pa se danas mogu podeliti na Stare i Nove Krašiće. Novi Krašići su se izgradili krajem prošlog veka i predstavljaju tipično letovalište sa više od 200 stambenih objekata, kuća, restorana i izuzetno lepim i sređenim plažama.

U ovom mestu živi tek oko 150 stanovnika, ali je leti situacija drugačija i iz godine u godinu sve veći broj turista posećuje Krašiće. Mesto je poznato po kristalno čistoj vodi i malim plažama koje su pretežno šljunkovite. U samom mestu postoji mali broj kafića i restorana tako da gosti mogu uživati u tišini, mirisu Jadrana i lepotama zaliva

Krašići su udaljeni od Tivta i aerodroma 12 km, od Kotora 13 km, a od Budve 26 km, koji predstavljaju centre letnjih turističkih dešavanja u Crnoj Gori. Najmodernija luka Porto Montenegro je takodje veoma blizu. Krašići su tako blizu svih dešavanja, a opet dovoljno daleko da sačuvaju svoj mir i lepote koje kriju.

Kumbor – mesto koje počinje da koristi sav svoj potencijal

Kumbor je naselje u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori, na Hercegnovskoj rivijeri. Kumbor karakterišu neke od najlepših zalivskih, peščanih plaža, a voda koja zapljuskuje obale ovog mesta je izuzetno čista i prozirna, mirna i bez velikih talasa.

Kumbor je idealna destinacija za sve porodice sa malom decom, jer nema previše gužve, a opet ima sve ono što je potrebno za jedan dobar i kvalitetan odmor. Mesto ima malu marinu, koja je pogodna za ribarske barke i turističke brodiće, pa je idealno povezano sa svim popularnim izletištima koja se nalaze u blizini.

Poslednjih nekoliko godina Kumbor je veliko gradilište, a za kratko vreme nikle su brojne stambene zgrade, pa nema sumnje da će vrlo brzo i ovo mesto dobiti na velikoj popularnosti. Do tada, iskoristite priliku i posetite Kumbor već ovog leta, možete provesti savršeno vreme na obali Jadranskog mora.

Crna Gora nisu samo more i plaže, ova zemlja može da se pohvali i drugim prirodnim lepotama, kao što su planinski vrhovi, jezera, vodopadi, reke, ali i kanjoni i guste šume.

Za 2019. godinu Crna Gora je stavljena na listu najekskluzivnijih destinacija, s obzirom na to da ova zemlja nudi pregršt mogućnosti koje mogu da zadovolje različite afinitete. Putovanje u Crnu Goru i obilazak ove zemlje prava je prilika da se doživi nezaboravno iskustvo, bilo da želite avanturu i provod ili miran i relaksirajući odmor – ovde možete pronaći sve na jednom mestu.

 

 

Share This: