Poznati brend obuće Philippe Model od danas konačno i u Srbiji!

od Imaginarijum 0

Brend obuće PHILIPPE MODEL od ponedeljka, 25.02.2019. zvanićno postaje deo ponude najpoznatijeg multibrand lanca u regionu FASHION&FRIENDS. Kolekcija proleće/leto 2019. brenda koji poslednjih godina spada u kategoriju must have komada biće dostupna u našim prodavnicama u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Svoj vrtoglavi uspeh brend Philippe Model duguje kreativnom geniju, dizajneru i umetniku Philippu Modelu, koji je ostvario lidersku poziciju među poznatim imenima u svetu mode. Od malih nogu, Philippe Model razvio je strast prema dizajnu i već u dvanaestoj godini života kreirao je svoje prve modele cipela i šešira, a sa 22 godine premijerno je lansirao svoj brend koji ubrzo postaje popularan širom Francuske i u ostalim zemljama sveta. Njegove kreacije kombinacija su kreativnosti i artisanskog pristupa, o čemu svedoči činjenica da je 1981. Philippe Model proglašen za najboljeg zanatliju u Francuskoj.

Brend je doživeo međunarodni uspeh kada su muzeji poput Metropolitana u Njujorku, Nacionalna galerija Australije, kao i brojni muzeji iz Francuske, Holandije i Španije prikazali fenomenalne Philippe Model kolekcije, a rodni grad, Pariz, posvetio mu je izložbu pod nazivom „Philippe Model, Scènes de Mode“.

Inspiraciju za svoje kreacije Philippe Model pronalazi u umetnosti, a svoju strast i veštinu iskazuje šarama, dekoracijama i jedinstvenom estetikom kojom obogaćuje enterijer.  Godine 2010. Philippe Model objavljuje knjigu „Les Papiers Peints“, u kojoj opisuje istoriju tapeta, doživljavajući ih kao odeću za stanove i kuće.

Osnovno polazište Modelovog autentičnog stila  jeste raskoš boja, dok harmonija među različitim nijansama predstavlja  izraz prirode, što i opisuje u svom delu „Les Couleurs“.

Godina 2008. posebno je važna za uspon brenda, kako se Philippe Model susreće sa italijanskim zanatlijom iz Riviera del Brenta okruga, koji lansira prvu kolekciju Philippe Model patika. Na ovaj način krunisana je saradnja francuske mode i italijanskog dizajna. Zahvaljujući Modelovom talentu, Philippe Model Paris prepoznat je kao brend koji odiše inovacijama i kretivnošću, a briga o detaljima i kvalitetu oduvek se vezivala za italijansku proizvodnju.

Pored elegantnog showroom-a u Parizu, 2017.godine brend je uspostavio novo sedište u srcu Milana koje se prostire na 700 kvadratnih metara. Zahvaljujući ovom potezu, Philippe Model je iste godine ostvario nova partnerstva u Evropi i ostatku sveta. Godine 2018. brend se fokusira na otvaranje radnji u Francuskoj i Italiji, ali i jačanje prisustva u SAD i Aziji, otvaranjem butika u Koreji, kao i 4 radnje u Kini. Otvaranje prvog butika u Parizu, u aprilu 2018., praćeno je otvaranjem radnji u St. Tropezu, Lionu i Rimu.

Odabrani modeli iz prolećne kolekcije brenda PHILIPPE MODEL biće dostupni u prodavnicama FASHION&FRIENDS u Srbiji – Beograd i Novi Sad.

 

 

 

 

 

Foto: Philippe Model

 

 

 

 

Share This: