Odlazak modnog genija- legendarni Karl Lagerfeld preminuo u 85. godini

od Imaginarijum 0

Čuveni nemački modni dizajner Karl Lagerfied preminuo je danas u 85. godini života. Legenda visoke mode i kreativni direktor brendova Chanel i Fendi preminuo je u svom domu u Parizu. Glasine o njegovoj bolesti počele su da provejavaju modnim krugovima nakon što je propustio Chanel Haute Couture šou održan u januaru ove godine.

Poznat kao jedan od najplodnijih modnih stvaralaca našeg vremena, Lagerfeld je daleke 1965. došao na mesto kreativnog direktora kuće Fendi, iako se njegova kreativna zaostavština u najvećoj meri vezuje za Chanel, za koji je stvarao od 1983. godine, istovremeno gradeći status ikonične modne ličnosti  i globalne pop kulture.

Od predstavnika za štampu poznate pariske modne kuće još uvek nije stigla zvanična informacija o detaljima održavanja Chanel’s Fall/Winter 2019 modnog šoua koja bi trebalo da bude održana 5. marta u okviru predstojeće Nedelje mode u Parizu. Jedno je sigurno: odlazak velikog Karla duboko je potresao čitavu modnu industriju kao i brojne poznate ličnosti koje su imale priliku da kroz saradnju sa njim stvaraju i razvijaju svoj prepoznatljiv stil.

 

 

 

Share This: