Šta je to što jedan restoran čini fenomenalnim? Otkrivamo vam tajnu!

od Imaginarijum 0

Svaki odlazak u restoran predstavlja odličnu priliku da se opustite i uživate u ukusnom obroku i sjajnoj atmosferi.

Međutim, za uspešan restoran mera odavno nije samo sjajna hrana, već i „nešto posebno“, što će pokrenuti gosta da dođe na određeno mesto. Tu mislimo na raznovrstan meni, kvalitetnu uslugu, jedinstvenu tehniku pripreme hrane i, često presudno, lep dekor i prijatan ambijent. Dok su za skoro sve navedene elemente odavno ustanovljeni standardi, u sferi uređenja enterijera još uvek dolazi do izražaja kreativnost, koja se ogleda u specifičnosti ambijenta i predstavlja izuzetno bitan faktor za posetu restorana.

  1. Ambijent čini ugođaj jedinstvenim

Kada se osmišljava ambijent, važno je da na tome rade stručnjaci: arhitekte, dizajneri enterijera, inženjeri. Oni, opet, treba da obrate pažnju na lokaciju i da budu upoznati sa temom i menijem restorana. Jedino tako će maksimalno moći da se stvori, ali i dočara željena atmosfera. Kada je, na primer, restoran luksuzan, važno je obratiti pažnju na detalje.

Elitni svetski restorani oduševljavaju pravim odabirom boja i njihovom kombinacijom, umetničkim pristupom uređenju stolova i prefinjenim sitnicama. Za njima često uzdišemo preko interneta, dok uviđamo lepotu kojoj svakodnevno težimo i pretpostavljamo kakav bi užitak ona mogla da nam pruži.

Pandan ovakvim restoranima pojavio se i u Beogradu. Novootvoreni restoran „Legat 1903”uređen je tako da dominira sofisticiranost zemljanih tonova, prirodne boje usklađene sa luksuznim dekorativnim elementima usklađenih nijansi. Zahvaljujući ovoj izbalansiranoj estetici, postiže se intimna atmosfera u kojoj svaki gost može pronaći svoj mir.

  1. Savršena usluga

Kada izađete na večeru, svakako želite da doživljaj bude potpun. Ambijent vam odgovara, ali s nestrpljenjem iščekujete šta će vaše nepce reći. Kada uzmete prvi zalogaj u usta, presuda je donesena, pa tako i znate da li ćete se vraćati u neki restoran iznova i iznova i preporučiti ga dalje. Tako je i sa restoranom „Legat 1903“. Nećete moći da odolite bifteku Vellington, a užitak će upotpuniti čaša vina vrhunskog kvaliteta po preporuci somelijera, pažljivo odabrana sa jedinstvene vinske karte restorana.

Biftek Vellington

Escajg je postavljen izuzetno precizno, dekoracija po savršenim linijama, tako da oči upijaju svu lepotu, a vi dobijate novu energiju. „Legat 1903” zaista može da stane „rame uz rame” sa luksuznim restoranima evropskih metropola.

Da biste doživeli osećaj kakav ste ranije mogli samo da zamišljate, ne treba da planirate odmor i idete na put avionom. Sada je ovaj luksuz dostupan i u Beogradu, u „Legatu 1903“.

foto: Legat 1903

 

 

 

Share This: