Znate li čija se silueta nalazi na novoj Reebok x Victoria Beckham kolekciji?

od Imaginarijum 0

Ikona stila Viktorija Bekam prikazala je svoju novu kolekciju za sportski brend Reebok, inspirisanu jednim od najpoznatijih NBA igrača svih vremena Šakilom O’ Nilom!

Kolekciju britanske modne dizajnerke čine majice kratkih rukava, dukserice i čarape u crno-belim varijantama sa crvenim detaljima i autentičnim obeležjem – jedinstvenom  siluetom košarkaške legende.

 Kada pomislim na Reebok, prva asocijacija su mi ’90-te i košarka. Odmah potom setim se Šeka, legende koja je obeležila čitavu jednu eru ovog sporta“, rekla je Viktorija Bekam, dodavši da je ovaj čuveni centar bio njeno nadahnuće pri kreiranju najnovije Reebok x Victoria Beckham kolekcije.

Kreatorka i Šakil O’ Nil predstavili su ovu capsule kolekciju u aprilu i otkrili da je reč o komadima koji sjedinjuju nasleđe brenda sa visokom modom, s obzirom na to da su čiste i precizne linije, karakteristične za dizajnerku, upotpunjene jednobojnom siluetom košarkaša.

Stvaranje ove kolekcije započelo je još u novembru prošle godine, posetom Reebok arhiva u Bostonu. Bekamova je tu provela nekoliko dana proučavajući modne stilove poslednje decenije prošlog veka.

Nijedan sportski brend ne govori toliko snažno o ’90-im kao Reebok, aova kolekcija je svojevrsni omaž tom dobu i prikazuje njegovo modno nasleđe. Arhiv je bio polazna tačka mog istraživanja, a ključni košarkaški motivi, logotipi i grafika tog vremena bili su moja inspiracija“, objašnjava čuvena dizajnerka.

Reebok x Victoria Beckham kolekcija dostupna je na Reebok.com/us/reebok_victoria_beckham i VictoriaBeckham.com. Najavljeno je da će i ostatak kolekcije, na kome Bekamova trenutno radi, činiti komadi namenjeni uličnoj modi.

 

Foto: Reebok

 

 

 

Share This: