Ovaj dan je kao stvoren za maštanje o Ostrvu flamingosa!

od Imaginarijum 0

Zahvaljujući savremenom dobu i internetu kao njegovoj, za mnoge najvažnijoj tekovini, daleka egzotična mesta su tek na nekoliko klikova od nas, a sanjarenje o tirkiznom moru i puderastim  plažama dalekih ostrva grešno je zadovoljstvo svih nas koji leto još uvek provodimo u gradu, zatrpani stresnim rokovima i poslovnim tempom koji izgleda kao da im je nemoguće nazreti kraj.

Dok ispijate treću crnu kafu od jutros i odlažete suočavanje sa još jednim suvoparnim zadatkom, savetujemo vam da na kratko virtuelno otputujete do Arube, tropskog ostrva karipskog arhipelaga, za koji svi koji su bili u prilici da ga posete kažu da predstavlja definiciju rajskog odmora. Opasano sa 11 kilometara belih peščanih plaža i nestvarno plavim morem, ovo ostrvo je san svih onih koji od odmora ne očekuju ništa manje od tropske bajke upotpunjene vrhunskim prilikama za zabavu i urbanom arhitekturom u stilu velikih zapadnih gradova. 

Pored lepote koja je krasi, Aruba se odlikuje i sjajnim geografskim položajem koji joj garantuje mnogo sunčanih dana i klimu sigurnu od naleta uragana koji su inače karakteristični za ovu  karipsku regiju. Ukoliko se nađete na ovom čarobnom mestu, nikako ne smete propustiti kupanje u prirodnom pećinskom bazenu Conchi, posetu farmi egzotičnih leptira i adrenalinsku vožnju terenskim vozilom duž čitavog ostrva, dok oni koji žele da dožive iskonski osećaj avanture, u mogućnosti su da se oprobaju u jahanju konja beskrajno dugim ostrvskim plažama. 

Ipak, jedan od najatraktivnijih turističkih atrakcija Arube jeste privatno ostrvo Renaissance Aruba udaljeno svega 8 minuta vožnje od glavnog grada Oranjestad na kom posetioci imaju priliku da uživaju na plaži koja je glavno stanište velikog jata flamingosa. Ljupke i pitome ružičaste ptice naselile su ovu plažu pre nešto više od petnaest godina, a brčkanje u plićaku sa njima neponovljivo je iskustvo i vrhunski doživljaj koji je više nego vredan deljenja na vašem Instagram profilu!

U nastavku pogledajte kako izgleda jedan običan dan na Flamingo plaži, a ukoliko se pitate kako stići do ove rajske destinacije saznajte ovde.

 

 

 

 

Ana Končar

Foto: Instagram

 

Share This: