13.1 C
Belgrade
11.5 C
Zagreb
11.8 C
Sarajevo
28.09.2020.

Pasta školjke punjene ricotta sirom i pestom za sve ljubitelje mediteranske kuhinje

IZDVAJAMO

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

Pripremite kolač od omiljenog voća i slatke nostalgije prema savršenom @fle.kaa receptu!

Nedelja. Dan za odmor, nesebično ugađanje sebi i uživanje u ukusima poslastica koje neodoljivo podsećaju na slatka mala iznenađenja iz rerne. Ona koja bi...

Elegantne minđuše koje drže vaše AirPod slušalice na mestu

  Ukoliko ste ljubitelj AirPod slušalica i imate problem sa nošenjem minđuša dok slušate svoju omiljenu muziku, ili vam Apple slušalice neočekivano ispadaju iz ušiju,...

Nova Reserved kolekcija je upravo ono što je nedostajalo našoj jesenjoj garderobi

  Kako se bliži početak hladnijeg vremena, izlozi high street brendova preplavljeni su novim jesenjim kolekcijama, ali moramo da priznamo da je nova linija brenda...

Da li ste čuli za food profil @fle.kaa? Imamo super vesti i sjajan recept za vas!

Po zanimanju je strukovni nutricionista dijetetičar, po životnom opredeljenju pasionirani esteta i zaljubljenica u fotografiju, pripremu hrane i njeno stilizovanje, a ovaj...

Ovi makeup trendovi nam poručuju da leto ipak nije otkazano

Vreme je napokon sve toplije, a kada je u pitanju letnja šminka ove sezone to znači samo jedno - zabava bez prestanka! Bilo da...

Vans predstavio novu kolekciju u čast 30. sezone serije “The Simpsons”

Već 30 godina omiljena američka porodica "The Simpsons" zabavlja gledaoce širom sveta i kao takva predstavlja deo pop kulture pružajući zabavan uvid u porodični...

 

Crveni sos smo zamenili laganim pestom, njime napunili pasta školjke i dobili novo omiljeno brzo letnje jelo koje je podjednako ukusno i lepo na oko. 

 

 

Klasične punjene i u rerni zapečene italijansko-američke pasta školjke su toliko jednstavne za pripremu da ćete istog trenutka otrčati u najbliži supermarket i početi sa pripremom. Ova letnja verzija ne uključuje sos od paradajza – umesto toga al dente kuvane školjke se blago poprskaju maslinovim uljem i pospu rendanim pecorino sirom i mrvicama hleba, peku sve dok lepo ne porumene, a potom se izvade iz rerne i napune blagim zelenim pesto sosom. Krajnji efekat je sličniji hrskavim ravijolima nego sočnim, dugo pečenim kaserolama. Prijatno! 

 

 

 

Sastojci:

500 gr krupnih pasta školjki

600 gr svežeg ricotta sira (2 1/2 šolje)

2 jaja

3 mladog crnog luka sitno iseckanog 

3 kašike sitno iseckanog peršuna

1/2 kašike majčine dušice ili ruzmarina

sok i narendana kora jednog manjeg limuna

1/2 šolje rendanog parmezana

1 šolja rendanog pecorino sira

maslinovo ulje

1/2 šolje sitnih mrvica hleba (prezli)

 

Za pesto:

2 šolje listova bosiljka

1 šolja listova peršuna

2 fino narendana čena belog luka

so i biber

1 šolja maslinovog ulja 

 

Priprema:

U posoljenoj vodi kuvajte testeninu dok ne bude al dente. Nakon kuvanja, isperite školjke hladnom vodom i dobro ocedite a potom poređajte na papir za pečenje.

U međuvremenu pripremite ricotta fil: U posudu za mešanje pomešajte ricotta sir, jaja, mladi luk, peršun, majčinu dušicu, koru i sok od limuna i izmrvljeni crveni biber po ukusu. Dodati naribani parmezan i pecorino. Začinite solju i biberom i dobro pomešajte sastojke dok se ne jedine. 

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Malom količinom ulja podmažite veliki pleh. Kašikom punite svaku pasta školjku filom od ricotta sira i rasporedite napunjene školjke u jednom redu u posudu za pečenje. Premažite površinu testenina maslinovim uljem. 

Pospite školjke vrh sa 1/4 šolje pecorino sira i prezli mrvica i pecite ih otkrivene oko 20 minuta, dok se ne zagreju i dobiju zlatno braon boju. Za to vreme napravite pesto od bosiljka, peršuna, belog luka i 1/2 kašičice soli u blenderu, a na kraju dodajte malo maslinovog ulja, bibera, dobro pomešajte i sipajte u posude za posluživanje. 

 

Miona Todorović

Foto: Cooking NY Times 

Share This:

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Obasjajte svoj omiljeni kutak u domu neonskom estetikom!

Dobro dizajniran prostor treba da priča priču, a jedinstveni akcenti su odličan način da to postignete. Za sve one kreativnog i smelog duha koji...

Kuglof od jabuka i rogača: Sočni jesenji kolač koji miriše na detinjstvo

Da li ste ikada probali rogač? Ova neobična mediteranska biljka potiče iz porodice mahinarki i gaji se pre svega zbog svojih jestivih svojstava. Zrele...

Moschino minijaturna revija je pravi omaž kulturi visoke mode

Kako bi proslavio kulturu visoke mode usred pandemije, kreativni direktor i dizajner modne kuće Moschino, Džeremi Skot, odlučio je da priredi neverovatan doživljaj za...

Predmet zvani želja: Nova Fendi baguette torba sa mirisom

 Ove sezone, luksuzna modna kuća Fendi punu pažnju posvećuje čulima, a usvojeni kreativni pravac iznedrio je novo pink izdanje Fendifrenesia pink torbe koju prati...

Održiv dizajn nove Nike siluete sada krase najlepše nijanse kaleidoskopa

  Napor koji ulaže zarad održivosti svojih proizvoda i lanca proizvodnje, brendu Nike doneo velike promene. Iako je Nike oduvek težio da koristi ostatke materijala...