Knjiga “We Should All Be Feminists” konačno u srpskom izdanju!

od Imaginarijum 0

Nakon neverovatnih 4 miliona pregleda na internetu, čuveni govor spisateljice Čimamande Ngozi Adiči “We Should All Be Feminists” održan na konferenciji TEDx Euston 2012. godine, objavljen je u vidu knjige koja je osvojila svet i postavile temelje razumevanju savremenog feminizma i rodne ravnopravnosti. Prvi put na srpskom jeziku, ova malena a ipak snažna knjiga pojavila se 2018. godine u izdanju domaćeg MILICA magazina!

“Svi bi trebalo da budemo feministi i feministkinjeČimamande Ngozi Adiči je knjiga-esej  čije su se ideje proširile na različita polja svetske pop kulture. Inspirisana snažnim porukama pomenutog eseja, sredinom 2016. godine modna kuća Dior je na svojoj reviji predstavila majice sa natpisom We Should All Be Feminists, dok muzički hit pevačice Beyoncé Flawless iz 2013. godine sadrži deo originalnog predavanja istaknute autorke. Knjiga “We Should All be Feminists” prevedena je na više od 30 jezika, dok je u Švedskoj uvrštena u redovnu školsku lektiru za šesnaestogodišnje srednjoškolke i srednjoškolce.

Čimamanda Ngozi Adiči

Američka spisateljica nigerijskog porekla, poznata je po svojim kratkim pričama, romanima i brojnim književnim nagradama svetsku slavu doživela je objavljivanjem  bestselera “Purpurni hibiskus”, “Polovina žutog sunca”, “Amerikana”. Štivo koje po mnogim kritičarima ima snagu savremenog feminističkog manifesta i aktuelne platforme za preispitivanje, predstavlja idealan poklon za one koji veruju da dobre ideje mogu promeniti svet, a trenutno je dostupna je za kupovinu u Bookastore (Cara Lazara 12), Palmas concept store-u (Mihizova 11) kao i online na milicamagazine.com

Foto: milicamagazine.com

 

 

Share This: