naked Castle: Stogodišnji zamak u Kini pretvoren u luksuzni resort

od Imaginarijum 0

Izgrađen pre više od 100 godina u britanskom stilu od strane škotskog misionara, bajkoviti zamak u Moganšanu u Kini bio je srušen 1960-ih i napušten gotovo pola veka, da bi 2007. godine postao vlasništvo kompanije naked Retreats. te godine, ovaj lanac luksuznih hotela otpočeo je dugu restauraciju ne bi li ovu velelepnu misionarsku građevinu pretvorio u novo eksluzivno odmaralište.

 

 

Arhitekte koje stoje iza ovog projekta imale su zadatak da obnove dvorac na način koji bi ispoštovao njegovo prirodno okruženje i dragocenu istoriju. Tokom izgradnje, dizajnerski tim bio je fokusiran na upotrebu lokalnih materijala  uključujući reciklirano drvo i tradicionalne tehnike izrade kako se zamak ne bi previše isticao u ovom specifičnom prirodnom enterijeru. 

Smešten u nežnim zelenim brdima poznate istočnokineske oblasti, naked Castle (goli Zamak) ima 95 soba koje su oličenje luksuza i od kojih je svaka sa različitim karakteristikama, a tu su i 2 restorana sa panoramskim pogledom na veličanstvene planine, spa, spoljni beskonačni bazen, bujni vrt sa amfiteatrom i centar za sportske aktivnosti.

Jedno je sigurno: naked Castle je nešto najbolje što Moganshan može da ponudi zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji prirode, zabave i istorije!

 

 

 

 

 

 

 

 

Miona Todorović

Foto: Hyperbeast 

 

Share This: