“Monochrome” instalacija umetnice iz Bruklina je vizuelna gozba za sva čula

od Imaginarijum 0

Vodeći se idejom nekonvencionalnih kolekcionara umetnosti koji insistiraju na dizajniranju kuća i soba prema umetninama koje poseduju, njujorška umetnica poreklom iz Australije CJ Hendry stvorila je seriju sedam jednobojnih soba za svoju monohromnu izložbu kako bi prikazala nove slike koje je napravila inspirisana Pantone paletom boja.

 

 

“Monochrome” (2018) instalacija predstavlja ogromnu stilizovanu kuću veličine skoro 2.000 kvadratnih metara izgrađenu u industrijskom prostoru. Međutim, ono što se nalazi unutar kuće je neverovatna postavka raspoređena u sedam monohromnih prostorija gde u svakoj dominira po jedna boja, od zelene kuhinje sa travnatim površinama do ružičaste spavaće sobe sa kadom prepunom plišanih pink medveda. Tu je i žuta spavaća soba, plavi salon, ljubičasto kupatilo, a svaki deo ovih soba od podova i zidova, preko nameštaja, jastuka, biljaka, igračaka, pa čak i toalet papira uklapa se u temu prostorije.

Modularne plastične Everblock cigle koje podsećaju na velike Lego kocke korišćene su za izgradnju pregradnih zidova na koje je umetnica montirala svoje slike u vidu zgužvanih Pantone ton karti sa različitim tonovima boje koja dominira sobom.

Koja monohromna soba se vama najviše dopada?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Miona Todorović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: