“The Millennial Shibuya”: Zavirite u novi kapsula hotel za milenijalce u Tokiju

od Imaginarijum 0

Nakon što je među prvima pokrenuo koncept kapsula hotela, Japan ne prestaje da nas iznenađuje inovativnim idejama kada je u pitanju ovaj tip smeštaja, a nedavno je Tokijo postao bogatiji za još jedan hotel specijalno dizajniran za generaciju milenijalaca i njihove potrebe.

 

 

Sa novim konceptom koji se zasniva na sloganu “Živeti u budućnosti”, kapsula hotel “The Millennials Shibuya” zamišljen je kao mesto koje će zahvaljujući visokotehnološkim objektima, novim tehnologijama i društvenim prostorijama privući pažnju mladih generacija turista željnih novih avantura u zemlji izlazećeg sunca.

Sa više od 120 multifunkcionalnih “Smart Pod” jedinica koje se prostiru na pet spratova “The Millennials” hotel pruža gostima potpunu kontrolu nad svojom ličnom jedinicom pomoću integrisanog iPod touch-a koji je obezbeđen prilikom prijave u hotel. Na ovaj način gosti mogu da kontrolišu nekoliko jedinstvenih funkcija uključujući sistem intuitivnog nečujnog alarma i projektore sa ugrađenim ekranima koji svakom gostu pružaju osećaj sopstvenog privatnog bioskopa. Na svakom spratu nalaze se i zasebne tuš kabine za goste i besplatni WiFi.

 

 

Predvorje kompleksa na četvrtom spratu posebno je dizajnirano kao prostor za međusobnu interakciju i zabavne aktivnosti, dok se na trećem spratu nalazi veliki i živopisni lobi koji se može koristiti za bankete i događaje. Prateći dizajn otvorenog koncepta ovaj prostor se fokusira na podsticanje interakcije između gostiju hotela i lokalnih preduzetnika koj imaju pristup neograničenoj kafi, a tu je i Happy Hour sa besplatnim pivom svakog dana od 17:30 do 18:30 časova.

Cena jedne kapsule iznosi svega 55 dolara za noć, a “The Millennials” hotel je od Shibuya metro stanice udaljen svega šest minuta hoda, tako da uzimajući u obzir popularnost ​​turizma u Tokiju i Šibuja oblasti kao glavne atrakcije vlasnici hotela predviđaju veliki uspeh svom novom hotelu za milenijalce. 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Miona Todorović

 

Share This: