Arhitektonska fantazija u nastajanju: hotel sa potpisom dizajnera Filipa Starka!

od Imaginarijum 0

Moguće je da mnogima ime Filip Stark neće biti poznato, ali smo zato sigurni da biste radove ovog svetski poznatog Parižanina uvek prepoznali budući da je reč o jednom od najvećih dizajnera naše epohe i umetnika koji već nekoliko decenija stvara u najrazličitijim kreativnim oblastima: od industrijskog dizajna preko arhitekture i dizajna enterijera do savremene vizuelne umetnosti. 

 

 

Pred ovim velikim autorom nedavno se našao novi stvaralački zadatak: arhitektonski projekat izgradnje novog objekta u okviru globalnog hotelskog lanca Hilton koji će u narednom periodu biti realizovan u francuskom gradu Mecu. Pristupajući beskrajnom maštom ovom umetničko-graditeljskom izazovu, renomirani dizajner odlučio je da modernoj monohromatskoj građevini doda nesvakidašnji final touch u vidu bajkovitog zdanja u stilu evropskih zamkova iz 18. veka sagrađenog na krovu ovog 14 spratova visokog hotelskog nebodera.

U osnovi Starkove zamisli je da zamak bude okružen stablima i rastinjem koje će se protezati do nižih spratova hotela kao i da u njegovom ambijentu budu otvoreni šarmantni restoran i lounge bar sa čije će se zelene terase protezati čaroban panoramski pogled na grad i mesto susreta reka Sel i Mozel. Hotel će pripadati hotelskom brendu Curio Collection i njegova smeštajna ponuda sastojaće se od 119 soba i apartmana koje će krasiti prepoznatljivi minimalistički stil enterijera, dok bi, prema poslednjim zvaničnim informacijama ovaj  fantazmagorični arhitektonski dragulj svoje prve goste trebalo da ugosti u prvim mesecima 2020. godine.

 

Share This: