Dulsineja- marame od svile,ljubavi i umetnosti

od Imaginarijum 0

U moru raznovrsnih likova sa kojima se Servantesov Don Kihot susreće u toku svojih uzbudljivih pohoda i pustolovina, jedan je lik koji najlepšim bojama oslikava unutrašnji svet ovog dobrog lutajućeg viteza. Reč je o Dulsineji od Toboza, Don Kihotovom idealu žene i nestvarnoj dami koja živi između jave i sna, prelepa i satkana od mašte i snova o večnoj ljubavi.

Mladoj i talentovanoj beogradskoj umetnici Dubravki Savić neobično ime ove Servantesove ženske vizije, njena lepota  i magična tajnovitost poslužili su kao nadahnuće za pokretanje originalnog modnog brenda svilenih marama Dulsineja koje svojim jedistvenim dizajnom i prefinjenošću na prvi pogled osvajaju sve ljubiteljke elegantnih modnih aksesoara.

Dubravka Savić rođena je 1989. godine u Požegi, a trenutno žiivi i radi u Beogradu. Diplomirani je novinar i student treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru dizajn tekstila. Do sada je imala jednu samostalnu i bila učesnik mnogobrojnih grupnih izložbi crteža, a aktivna je na različitim autorskim projektima u domenu primenjene umetnosti od 2011. godine.

Ručno oslikane i jedinstvene završne obrade, Dulsineja marame krase topli kolorit i dezeni koji na delikatnoj teksturi ispisuju priče o nezaboravnim putovanjima i susretima sa najvećim remek-delima svetske umetnosti. Prva u nizu kolekcija Dulsineja marama odlikuje se sukobom pravih i krivih linija, geometrijskih formi, pastelnih nijasni i smelih akcenata koji sublimiraju kompleksan odnos vidljivog i apstraktnog, a inspirisana je bauhausom i stvaralaštvom legendarnog umetnika László Moholy-Nagy-ja.

Ukoliko su unikati vaša modna strast i i verujete da je vašem stilu potreban jedan sasvim poseban komadić nosive umetnosti, vašu savršenu Dulsineja maramu možete pronaći u beogradskoj radnji Klasa (Čumić, Lokal 78/ Kolarčeva 7) ili naručiti putem Instagrama i Facebook-a.

 

 

Marame: Dubravka Savić – Dulsineja

Art direkcija, fotografija: Milica Mrvić 

Stajling: Dubravka Savić, Milica Mrvić 

Model: Nina Stojanović

Frizura i šminka: Milica Milovančević

Odeća: M-ishka, Klasa, Sonja Jocić

 

Share This: