Pogledajte kako izgleda stanovanje u “nevidljivoj kući”!

od Imaginarijum 0

Ukoliko život izvan grada zamišljate kao fuziju prirode, savremenog dizajna i najviših ekoloških standarda, sigurni smo da će vas oduševiti Dissapearing Retreat, originalna arhitektonska vizija  nastala u američkom dizajn studiju COULSION.

Umesto fasade, ovaj montažni stambeni objekat obložen je solarnim panelima od stakla koji stvaraju magični efekat ogledala i i utisak posmatrača da se kuća stapa sa raskošnim krošnjama breza kojima je okružena.

 

Disappear Retreat prostire se površinom od 8 kvadratnih metara i dovoljno je lagana da se može transportovati standardnom prikolicom budući da ne zahteva standardni mrežni sistem grejanja i hlađenja. Unutrašnjost objekta obložena je sofisticiranim drvetom koje enterijeru donosi  dodir tople atmosfere doma, dok stakleni krov omogućava uživanje u prirodnoj svetlosti i magičnom pogledu na zvezdano nebo u vedrim noćima.

U nastavku pogledajte fotografije ovog 100% energetski efikasnog objekta koji će se, na radost svih ljubitelja savremenog i nekonvenncionalnog stanovanja na američkom tržištu naći do kraja 2018. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: