Kristalno more i netaknuta mediteranska priroda- ostrvo Samos je destinacija o kojoj maštamo ovog leta!

od Imaginarijum 0

 

Ukoliko ste još uvek nalazite u slatkoj nedoumici oko izbora ovogodišnje destinacije za letovanje, agencija Odeon World Travel i ovog leta olakšaće vam izbor svojom zanimljivom ponudom, iz koje ovoga puta izdvajamo Samos,  grčko ostrvo jedinstvenih prirodnih lepota, gde se istorija i kultura prepliću sa tradicijom, a mit i stvarnost postaju jedno. Ovo živopisno ostrvo, čiji je glavni grad Vati poznatiji kao Samos, smešteno je u istočnom delu Egejskog mora. Legenda kaže da je upravo Samos mesto rođenja grčke boginje Here, koja je zaštitnica ovog ostrva i u čiju čast je sagrađeno najveće svetilište na ovom podneblju. Prekriveno zelenilom i okruženo brojnim netaknutim plažama, Samos je idealna destinacija za sve ljubitelje prirode. Na ovom mestu rođen je  i grčki filozof i matematičar Pitagora, a burna istorija ostavila je brojne tragove koji danas predstavljaju kulturno – istorijsku, umetničku i estetsku vrednost ostrva, priznatu i od strane UNESCO-a.

Screen Shot 2017-06-14 at 5.40.36 PM

Na Samosu se nalazi veliki broj predivnih plaža među kojima su najpopularnije  Kokkari, Pithagorio, Tsamadou, Lemonakia, Psili Amos i mnoge druge. Neke od najlepših plaža su izolovane i nude potpunu privatnost za sve avanturiste koji žele da se prepuste uživanju u prirodnim lepotama ostrva. Ukoliko želite da svoj odmor upotpunite izlascima i noćnim provodom, gradovi Samos i Karlovassi nude odličan i raznolik izbor barova i restorana, a slikovita i živopisna mesta Pythagorio i Kokkari  idealna su za šetnju pored mora i uživanje u odličnim restoranima. Za ljubitelje šopinga tu je i veliki broj prodavnica i butika, kao i artisanskih radnji sa nadaleko čuvenim ručno rađenim nakitom od srebra. Sve ovo Samos čini idealnim mestom kako za porodično letovanje, tako i za parove i mlade koji od odmora očekuju i puno prilika za zabavu.

Tsamadou beach, Samos, Greece

Najpoznatiji proizvod Samosa je vino koje se pravi od autohtone vrste muskatnog grožđa i predstavlja lokalni specijalitet koji se izvozi u veliki broj zemalja širom sveta. Šumovito ostrvo sa izuzetno plodnim zemljištem, planinama, beskrajnim vinogradima i maslinjacima poznato je i po proizvodnji maslinovog ulja, meda, južnog voća, suvih smokvi i badema. Ostrvo je poznato i po narodnom stvaralaštvu a posebno po izradi predivne crvene keramike, grnčarije, tepiha i lepo dizajniranih torbi napravljenih od kozje vune i tkanine.

Prvi polazak za Samos zakazan je za 20.06. a više informacija o ovom turističkom aranžmanu možete saznati ovde.

 

samos-beach-AP-TRAVEL-xlarge

Greek-islands-picturesque-port

samos-port-AP-TRAVEL-large

 

 

 

Share This: