Zavirite u Sony World Photography svet!

od Imaginarijum 0

Svetska organizacija za fotografiju objavila je spisak fotografa koji su ušli u uži izbor Otvorenog takmičenja i Takmičenja za mlade konkursa Sony World Photography Awards 2019, prepoznajući najbolje pojedinačne fotografije iz 2018. Kao jedno od najvećih i najprestižnijih svetskih takmičenja, Sony World Photography Awards svake godine slavi i promoviše  najbolju savremenu fotografiju iz prethodne godine iz širokog spektra fotografskih žanrova.

Najveći broj prijava do sada je pristiglo na četiri takmičenja za Sony World Photography Awards 2019, preko 326,000. Žiri je bio impresioniran visokim standardom pristiglih radova i primetio je široku lepezu kreativnih pristupa, uticaja i tehnika u radovima kandidata koji su ušli u uži izbor.Svi fotografi iz užeg izbora Otvorenog takmičenja takmičiće se da postanu pobednici svojih kategorija i imaće šansu da ponesu titulu Fotograf godine u Otvorenoj kategoriji koji će osvojiti 5.000 američkih dolara.

Uži izbor Takmičenja za mlade čini osam najboljih, pojedinačnih fotografija koju su napravili fotografi uzrasta od 12 do 19 godina na temu „Raznolikost“. Fotografi koji su ušli u uži izbor dolaze iz celog sveta, od Kine i Zimbabvea do Bangladeša i Moldavije, pokazujući istinski međunarodni karakter dolazećih talenata. Jedan od mladih fotografa će u aprilu osvojiti titulu Mladi fotograf godine.

Prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora biće deo Sony World Photography Awards 2019 izložbe u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu.

Foto: Sony World Photography 2019

Share This: