Počinje Kataliza- prvi body positive projekat u Srbiji!

od Imaginarijum 0

U ponedeljak 3. decembra u 18.00, u Dorćol Platz-u, u Dobračinoj 59, biće održana diskusija na temu „Kako da prihvatim sebe, kako da zavolim svoje telo?“, prva u seriji besplatnih radionica koje će biti organizovane u naredna dva meseca, čiji je cilj da pruži podršku ženama i devojkama koje veruju da imaju višak kilograma.  

Govornice na događaju su Maja Vukašinović, psihološkinja iz Psihološkog centra „Jezgro“, Nataša Vukumirović, instruktorka za lični razvoj i balans, Jelena Draga Milutinović i Branislava Marković, koja će podeliti svoje iskustvo i svakodnevnu borbu sa nerealnim društvenim standardima lepote.

Moderatorka i autorka projekta je Katarina Ivakić, koja organizuje sve radionice, a ujedno je i kreatorka Kataliza Design modnog brenda, namenjenog plus size devojkama i ženama.

Tema ove radionica je samopoštovanje, a cilj je pokazati svim devojkama da ne treba da se stide svog tela, da mogu da budu jake i lepe na svoj način, da budu srećne i imaju kvalitetan život.

U okviru projekta u Beogradu će biti organizovane četiri radionice, od kojih su ostale tri 13. i 27. decembra i 17. janura u prostoru Dorćol Platz. Svaka radionica ima drugu temu i druge govornike, a tematski okvir radionica je body postivity, svetski trend koji želi da sruši sliku lepote, koja ženama i muškarcima postavlja nerealne standarde. Ove radionice organizuju se paralelno i u Nišu i u Novom Sadu.

Projekat Kataliza je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2018. u okviru programa Superste.net a više informacija o njemu možete dobiri na:katarina.ivakic@hotmail.com

 

 

 

 

Share This: