Ultimativni modni komadi u čast Mikijevog jubilarnog rođendana

od Imaginarijum 0

Od momenta kada ga je legendarni Walt Disney premijerno predstavio svetu, Miki Maus osvojio je srca miliona mališana širom sveta i inspirisao nastanak umetničkih dela legendarnih predstavnika pop arta poput Endija Vorhola i Roja Liktenstajna.


Kako je ovo godina u kojoj najvoljeniji crtani miš i kultni simbol pop kulture 20. veka proslavlja svoj jubilarni 90.rođendan, veliki broj svetskih brendova lansirao je originalne Mickey Mouse kolekcije, a među njima je i jedna od najaktuelnijih novozelandskih dizajnerki Karen Walker koja je kolekciju posvećenu ikoničnom crtanom junaku predstavila više nego maštovitim modnim editorijalom.

Disney x Karen Walker kolekcija odiše zabavom i vedrim raspoloženjem, a donosi nam paletu dukseva i majica toplih pastelnih i kontrastnih crno-belih tonova, na kojima se pored legendarnog Mikija nalaze i printovi Mini Maus, Šilje, Paje Patka i drugih članova vesele Disney družine. Uz seriju maštovitih omaž aksesoara poput kapice u obliku mišjih ušiju ukrašene crveno-belim tufnama, tematskih privezaka za ključeve i dugih veštačkih trepavica u Minnie stilu, kolekcija donosi i komade nakita od srebra i 9-karatnog zlata, kao i originalnu kuhinjsku keramiku retro Disney motiva . 

U nastavku pogledajte kako izgledaju najupečatljiviji komadi kolekcije koja je dostupna na zvaničnom sajtu ove modne kuće.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Karen Walker

 

 

Share This: