Mango Committed- kolekcija koja otkriva magiju prirodnih recikliranih tkanina

od Imaginarijum 0

Za potrebe Commited kolekcije, španski highstreet brend  MANGO traži inspiraciju u spokoju, kojem težimo u želji da pobegnemo od svakodnevnog haosa i rutine. I ove sezone, MANGO predstavlja kolekciju odeće dizajniranu korišćenjem recikliranih materijala sačinjenih od održivih vlakana.

Supermodel Saskia de Brauw lice je nove kampanje snimljene u “Aiguas Tortas” parku. Pored karijere u modnoj industriji, Saskia je umetnica koja inspiraciju pronalazi u elementima grafike i fotografije. U fokusu njenih radova je koncept prostora i vremena, kao i razni simboli gradova. Svoje opservacije Saskia predstavlja kroz umetnost, prikazujući obnovljene predmete na različitim lokacijama, čime oslikava svoju viziju o jednostavnosti.

Odevni komadi ove kolekcije inspirisani su minimalističkom lepotom. Prirodni materijali poput vune, reciklirajuće viskoze i biorazgradivih vlakana kao što je Tencel u beloj, braon i ljubičastoj boji su osnova silueta predstavljenih u novoj kolekciji.

MANGO preduzima akciju

Pored Committed kampanje, MANGO preduzima i druge inicijative kada je reč o održivosti u modnoj industriji. Ideja vodilja brenda da poveća procenat održivih vlakana koje koristi u proizvodnji odeće jasno je prikazana postavljanjem cilja da se poveća upotreba 50% održivog pamuka do 2022. godine.

MANGO, takođe, radi na svom SECOND CHANCES projektu za reciklažu odeće i obuće, alociranjem 52% sakupljene garderobe ka lokalnoj reciklaži, 10% ka međunarodnoj ponovnoj upotrebi, 20% ka kreativnoj reupotrebi i 18% ka oporavku energije.

Odabrane modele iz COMMITTED kolekcije možete naći u MANGOradnjama u Beogradu – Ušće shopping center i Delta city, kao i Novom Sadu – BIG shopping center.

 

 

 

Share This: