Magija smelih umetničkih formata- ne propustite izložbu Svetlane Ninković u Žitomlinu!

od Imaginarijum 0

U četvrtak 4. oktobra, u pogonu beogradskog Žitomlina biće otvorena trodnevna likovna ekspresija “Kad zatvorim oči- plavo” umetnice Svetlane Ninković, čije će boje, rasute po naizgled beskrajnim platnima, oplemeniti zatečenu belinu. 

U dominantno smelim, velikim formatima, Svetlana Ninković realizuje ciklus apstraktnih radova u intenzivnim, neočekivanim, bojenim kontrastima na neutralnoj podlozi prirodnog platna, dok dinamičnim potezima četke, špahtle, otiscima prstiju, ona stvara prostore konflikta, memorije i emocija koje će podeliti sa svim ljubiteljima umetnosti. 

Svetlana Ninković rođena je 1982. godine u Zemunu, diplomirala je na Likovnoj Akademiji u Novom Sadu 2006. godine. Članica je Likovnog Kruga sa 20 individualnih i 30 grupnih izložbi širom sveta. Učestvovala je na brojnim umetničkim kolonijama i sajmovima.

Početak ove jedinstvene autorske izložbe zakazan je za 19 časova, a svi ljubitelji umetnosti pozvani su da zakorače u prostor ispunjen magičnim koloritom i virtuoznom ekspresijom.

Foto: PR

 

Share This: