Ne propustite 15. izdanje BALKANIMA festivala!

od Imaginarijum 0

Jubilarni 15. evropski festival animiranog filma BALKANIMA biće održan od 2. do 6. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu, a tokom pet dana festivala biće prikazano preko 160 animiranih filmova iz preko 25 zemalja Evrope.

Publika ovogodišnje Balkanime imaće specijalnu priliku da vidi film III poljske autorke Marte Pajek koji je privukao pažnju na prestižnom festivalu u Kanu. Na Balkanimi će biti prikazana i tri srpska ostvarenja: Muzičke traume, reditelja Miloša Tomića, animirani film Eho u režiji Boriše Simovića i Koste Rakićevića, kao i film Neputovanja autorskog tima koji čine Nikola Majdak i Ana Nedeljković.

Biciklisti

Pored bogatog takmičarskog programa planirani su i programi Panorama evropskog animiranog filma; Savremena italijanska animacija 5; nagrađeni animirani filmovi sa festivala u Anesiju, u izboru Sebastiana Sparera; program filmova Višegrad Animation forum; i Panorama balkanskog animiranog filma, koja donosi zanimljiv presek ostvarenja balkanskih zemalja, iz prethodne godine.

Musical traumas from childhood

Festivalski program započeće otvaranjem izložbe o animiranim filmovima domaćih autora u Velikoj galeriji DKSG (19h). Publika će imati jedinstvenu priliku da vidi crteže, skice, 3D modele, scenografije, lutke i druge materijale koji prikazuju kompleksan proces rada na animiranom filmu.  

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za utorak 2. oktobar u 20 časova, a nakon takmičarskog programa planiran je koktel uz muzički program Live Soundtrack.

Dva tramvaja

Poslednjeg dana festivala, u subotu 6. oktobra, biće prikazani nagrađeni filmovi, a u toku prepodneva i dva dečja programa. Nakon festivala dečiji filmovi biće reprizirani u bioskopskoj sali DKC-a.

Ulaz na sve programe je besplatan, dok detaljnu satnicu festivala možete pronaći na sajtu http://www.balkanima.org.

http://www.balkanima.org/2018/08/23/schedule/

 

 

 

 

III

 

Foto: PR

 

 

 

Share This: