Ove jeseni stižu nam neobični i snažniji Diesel komadi!

od Imaginarijum 0

Diesel glavna kolekcija za jesen/zimu 2018, otelotvorenje  je kontinuiranog nastojanja poznatog brenda da rekonstruiše svoj imidž. Inspiracija  za ovu neobičnu modnu priču proistekla je iz različitih eizvora poput sporta, denima, boja, printova, kultnih karo šara i tretirane tkanine. Kolekcija je za polazište uzela grad London, u kome su ukršteni stilovi školskih uniformi, gotik i postpank elementi, te tako predstavlja avangardni miks uravnoteženosti, rasterećenosti i ubedljivosti, koje stvaraju tri plemena, MuffinHeads, Voltag3 i Kultur, zahvaljujući kojima je prijemčiva i najrazličitijim karakterima.

Energija osnaženosti izražena je predimenzioniranim i uvećanim siluetama, dok su legendarni arhivski komadi pomešani sa istorijskim i pop elementima, a iako različiti, besprekorno su stopljeni, čineći kolekciju još privlačnijom.

 

MuffinHeads, tj. English Ravers (engleski rejveri) obučeni u školske uniforme, bili su inspiracija za prugasti dezen u neočekivanim kombinacijama boja, kao što su tamnozelena, naradnžasta, bordo ili tamnosiva. Voltag3 serija može se okarakterisati  kao spoj viktorijanskog i sportskog stila, i čine je multifunkcionalni komadi, koji ne samo da se prilagođavaju telu, već sami imaju kameleonske karakteristike. Kultur predstavlja gotik-sajber hibrid u klasičnim okvirima, u kojima elegantni vuneni kaputi imaju neobrađene rubove, a blejzeri sa našivenim kapuljačama odišu novim šarmom.

 

Ove sezone krojevi su izrazito u Diesel maniru, sa sportskim detaljima apliciranim na klasične modele, i dodatnom razigranošću koju pružaju skidajući elementi od vazdušastog veštačkog krzna. Dezeni podsećaju na prozore gotskih katedrala ili na pankerske štepove, transformisane kolor kiselinama i neharmoničnim dimenzijama. Poigravanje volumenom srećemo na outwear komadima ili pri eskperimentalnoj upotrebi džinsa, čime se realizuje spajanje radne uniforme i mode, usled čega ova kombincija dobija na snazi i neobičnosti.

Kada je reč o džinsu, potraga za autentičnošću  u fokusu je kolekcije, pa čist i vintidž denim doseže nove visine zahvaljujući jedinstvenom miksu iscepanog pa zakrpljenog tretmana tkanine, klasičnoj konstrukciji, evoluiranim volumenima i proporcijama, različitim ispiranjem i materijalima, kako bi privukao najraznorodnije karaktere i tipove tela. Uvedeni su i novi stilovi: Babhila High je verzija ženskog skinny modela Babhila sa visokim strukom, dok je muški model Dagh-XP namenjen opuštenom izgledu sa blago spuštenim preponskim delom; Blank predstavlja sezonsku interpretaciju bajkerskih pantalona, dok je Shibuya-Ne njihov kvivalent u okviru linije JoggJeans, koju karakterišu regularni slim fit krojevi.

 

Odabrane modele kolekcije jesen/zima 2018 možete kupiti u prodavnici DIESEL u Beogradu – Ušće shopping centru, multibrend radnjama FASHION&FRIENDSu Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu kao i online shopu www.fashionandfriends.rs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:Diesel

 

 

 

Share This: