Ova čokoladna espresso panakota je sve što ste ikada želeli od slatkiša!

od Imaginarijum 0

Kafa i čokolada, čokolada i malina- ukoliko neka od ovih rajskih kombinacija predstavlja pravi odgovor na trenutak kada vaša nepca žele nešto slatko, ne tražite drugu poslasticu!

Isprobajte recept za čokoladnu espresso panakotu i prepustite se uživanju!

Za pripremu ovog deserta za 6 osoba biće vam potrebno:

  • 1/4 šolje hladne vode
  • 1 kašičica želatina u prahu
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 1/4 šolje šećera
  • 50g crne čokolade, grubo iseckane
  • 400g mlečne čokolade, grubo iseckane
  • 1 šoljica espresso kafe
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice vanila ekstrakta
  • Za dekoraciju: maline, kakao prah i rendana čokolada

Milk Chocolate & Espresso Pannacotta | Anisa Sabet | The Macadames-14-13

Priprema:

1. Sipajte hladnu vodu u malu činiju. Dodajte želatin i sačekajte da omekša.

2. U međuvremenu, zagrejte krem za kuvanje i šećer na pari. Nakon što se šećer istopio i sjedinio sa kremom,dodajte čokoladu i mešajte na tihoj vatri. Smesi dodajte espreso, vanila ekstrakt i malo soli, sklonite sa vatre i pomešajte sa prethodno pripremljenim želatinom. Dobijenu smesu sipajte u činijice. Ostavite poslasticu da se na par sati ohladi u frižideru.

Služite uz sveže maline ili mrvice čokolade. 

Bon appétit!

Milk Chocolate & Espresso Pannacotta | Anisa Sabet | The Macadames-5-5

 

Recept i photo: Maccadames

 

 

 

Share This: