Vans kolekcija kao omaž Van Gogovom stvaralaštvu

od Imaginarijum 0

Na pomolu je još jedna  arty modna saradnja koja će osvojiti srca svih onih koji  uživaju u trendy odevanju istovremeno gajeći ljubav prema  najvećim remek-delima svetske umetnosti!

Udruživši se sa Muzejem Van Goga, kalifornijski lifestyle brend Vans kreirao je čarobnu omaž kolekicju koja slavi stvaralaštvo ovog velikog holandskog slikara.

“Očarani smo Vans x Van Gogh Museum kolekcijom budući da je reč o modnoj seriji kroz koju se prožima naša posvećenost ideji da život i rad Vinsenta Van Goga približimo što većem broju ljudi, inspirišući ih i proširujući im vidike”, reči su Adriana Donzelmana, upravnika ove renomirane amsterdamske ustanove kulture. “Ujedinjujući Van Gogova monumentalna dela sa kultnim Vans sportskim stilom, naše partnerstvo prebacuje umetnost Van Goga “preko zida” (Off the Wall, prim.aut), uvodeći ga u svet, među novu, izvanmuzejsku publiku.” 

U okviru ove jedinstvene kolekcije, našle su se reprodukcije najpoznatijih Van Gogovih slika primenjenih na spektru prepoznatljivih komada Vans obuće i odeće, a među delima koja su ukrasila Sk8-Hi i Authentic patike, moćne modele bomber jakni od  žakar platna i pamučne oversize majice našle su se ikonične slike kao što su “Suncokreti”, “Bademovo drvo u cvatu”, “Stari Vinograd”, “Seljanka”, ali i njegov maestralni “Autoportret”. Svaki komad kolekcije izbrendiran je logotipima Muzeja i upotpunjen etiketom sa informacijama o umetnčkom delu koje ga krasi,  a kada je reč o obući, treba istaći da je svaka patika ručno oslikana potezima koji podsećaju na prepoznatljivu Van Gogovu slikarsku tehniku.

Fantastična Van Gogh Museum x Vans kolekcija biće zvanično lansirana 3. avgusta  kada će biti dostupna za kupovinu u okviru samog muzeja ili preko zvaničnog sajta brenda, a deo profita od prodaje biće izdvojen za restauraciju Van Gogovih slika kao i za organizaciju njihovih međunarodnih izložbi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Končar

Foto: Vans

 

Share This: