IKEA kolekcija u čast 75. rođendana brenda

od Imaginarijum 0

Od dana kada je Ingvar Kamprad, tvorac kuće IKEA kao sedamnaestogodišnji mladić osmislio svoj prvi komad nameštaja, prošlo je punih 75 godina, u toku kojih je ovaj švedski brend postao simbol skandinavskog dizajna i neizostavni element miliona domova širom sveta. Kako bi proslavila veliki rođendanski jubilej i tako se zahvalila svojim potrošačima za dugogodišnje poverenje, IKEA je kreirala kolekciju “GRATULERA“, u kojoj se mogu naći tri serije nameštaja u stilu midcentury dekade, 70-ih i 80-ih i poslednje decenije 20. veka.

Pred nama se našla snažna potreba da podelimo naše bogato nasleđe i tradiciju, a ovaj veliki jubilej bio je sjajna prilika da osmislimo kolekcije koje će sadržati neke od najpopularnijih IKEA predmeta nastalim tokom svih ovih godina”, izjavio je Karin Gustavsson, kreativni direktor brenda.

“GRATULERA” će biti predstavljena početkom jeseni, a svaka serija biće obogaćena kultnim proizvodima koji su obeležili pomenuta razdoblja: 50-te i 60-te će biti prikazane klasičnim komadima u boji drveta, 70-te i 80-te biće u znaku veselih, psihodeličnih enterijerskih predloga, dok će 90-te biti svojevrsni omaž minimalizmu na skandinavski način.

Pored garnitura, stolova, prefinjene rasvete i šarenolikog tekstila, kolekciju će obeležiti popularni vanvremenski  proizvodi pout sofe KIPLANN, EKENÄSET fotelje, FÄRGSTARK tepiha i BJURÅN stolica, koji će pored originalnog izdanja biti dostupni i u novoj dizajn varijaciji.
Prema zvaničnim informacijama, prva od tri serije GRATULERA kolekcije stiže nam već u avgustu, a za vas smo izdvojili neke od njnih najupečatljivijih momenata.

Ana Končar

Foto: PR

 

 

 

Share This: