Kuća Karla Lagerfelda- enterijerski san koji uskoro dobija nove stanare!

od Imaginarijum 0

Možete li da zamislite kako izgleda dom jedne od najvećih legendi modnog dizajna koji decenijama unazad ostavlja neizbrisiv trag na kolekcijama najvećih svetskih brendova? Kreativni direktor modnih kuća Fendi i Chanel  Karl Lagerfeld oglasio je u prodaju jednu od svojih omiljenih vila koja se nalazi u najluksuznijem delu njegovog rodnog grada Hamburga.

Velelepna vila “Žako” smeštena je u četvrti Blankenese,  a nazvana je u čast Žaka De Bašera, Lagerfeldovog životnog partnera koji je preminuo 1989. godine.

Rezidencija  je sagrađena daleke 1920. po narudžbini nemačkog biznismena Hermana Vitea, a autori su inspiraciju pronašli u estetici klasične italijanske arhitekture. Ovaj sofisticirani dom prostire se na 12 hiljada kvadratnih metara, u okviru kojih se nalaze tri raskošno uređene spavaće sobe, veličanstveni salon, spektakularno kupatilo od rijetkog italijanskog mermera, galerija-biblioteka i terasa sa koje se pruža nestvaran pogled na rijeku Elbu. Uprkos tome što se Lagerfeld iz ove vile iselio pre gotovo dvadeset godina, ono što ovu rezidenciju čini tako posebnom jeste jedinstveni autorski pečat ostavljen u svakom delu enterijera.Visoki plafoni jedan su od najupečatljivijih momenata svake prostorije. Zidovi i tavanice odlikuju se virtuozno kreiranim strukturama ukrašenim zlatnim detaljima u znaku elemenata iz žive prirode, a ovoj luksuznoj prostornoj osnovi dodati su odabrani komadi dizajnerskog nameštaja kojima je stvoren idealan kontrast sa tradicionalnom arhitekturom kuće.

Možda je pravo vreme da prestanemo sa pričom i pozovemo vas da započnete virtuelnu enterijersku turu kroz rezidenciju koja je na tržištu nekretnina dostigla vriednost od čak 10 miliona evra!

 

 

 

Ana Končar

Foto: Refinery29

 

Share This: