Slavna Barbie dobila je novo zanimanje!

od Imaginarijum 0

Kompanija Mattel koja više od pola veka proizvodi najpoznatiju i najprodavaniju lutku na svetu Barbie, nedavno se odvažila za još jedan veliki korak usmeren na proizvodnju igračaka sa pozitivnim i inspirativnim uticajem na nove generacije.

Ovoga puta, legendarna Barbie dobila je lik inženjerke robotike, a sve sa ciljem podsticanja devojčica da se inspirišu idejom o bavljenju ovom profesijom u budućnosti. Najnovija statistika pokazuje da žene na globalnom nivou čine svega 24% ukupnog broja naučnih radnika, a kako bi se ovaj trend dugoročno promenio, Mattel je sklopio partnerstvo sa informatičkom firmom za decu Thinker, kreiravši lutku koja će decu podstaći da uče o robotici, kodiranju i nauku otkrivaju na najlepši mogući način- kroz igru.

Poznata kompanija već iza sebe ima nekoliko Barbie lutaka inspirisanih ženama koje svojom odvažnošću menjaju svet, a među njima se pored “barbike” sa likom olimpijske prvakinje u mačevanju Ibtihaj Muhamad, našla i afroamerička gimnastičarka Gabi Daglas, kao i  lutka sa likom kultne meksičke slikarke Fride Kalo.

Ana Končar

Foto: Mattel

 

 

Share This: