Inovacija za budućnost bez dima- IQOS proizvod nagrađen prestižnim međunarodnim priznanjem

od Imaginarijum 0

Da su najsavremenija tehnologija i sofisticirani dizajn idealna formula za premium zadovoljstvo korisnika, dokazuje nam IQOS, revolucionarni proizvod kompanije Filip Moris, odnedavno ovenčan nagradom GOOD DESIGN®  koju dodeljuju Chicago Athenaeum i Evropski centar za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbanističke studije.

Ovo prestižno međunarodno priznanje jedna je od najstarijih nagrada za izuzetnost u domenu industrijskog, grafičkog i produkt dizajna, a ustanovljena je daleke 1950. sa ciljem prepoznavanja inovacije, kreativnosti i održivosti u primeni savremene tehnologije.


IQOS, revolucionarni proizvod kompanije Filip Moris dizajniran je u saradnji sa kreativnim studijom Design Partners,anagradu renomiranog programa Global Awards odneo je u kategoriji „Elektronika. Iza ovog inovativnog uređaja za zagrevanje duvana nalazi se više od decenije predanog istraživanja i razvoja. Koristeći najfiniju elektroniku, ovaj proizvod u procesu sagorevanja stvara aerosol, nikotinsku paru koja je daleko manje štetna od duvanskog dima koje oslobađaju tradicionalne cigarete, čemu doprinosi zagrevanje duvana na znatno nižim temperaturama.

Oštrica za zagrevanje IQOS proizvoda izrađena je od zlata i platine koja uz čip rafiniranog dizajna obezbeđuje konstantnu temperaturu potrebnu za zagrevanje ali ne i sagorevanje duvana. IQOS dizajn karakterišu tanke, elegantne linije i prepoznatljiva silueta koja pušače ne udaljava od iskustva uživanja u cigareti na koje su navikli.


Povodom vesti o dobijanju GOOD DESIGN®  nagrade, Bertrand Bonvin, viši potpredsednik kompanije Filip Moris za dizajn i korisničko iskustvo IQOS-a, izjavio je kako nagrada predstavlja istinsku potvrdu posvećenosti misiji stvaranja boljih mogućnosti za  milione pušača širom sveta.

„Čast je biti prepoznat među industrijskim liderima u inovaciji. Kada smo stvarali IQOS, želeli smo da pružimo intuitivno i zadovoljavajuće iskustvo za pušače koji su potrazi za naprednijim alternativama običnim cigaretama. Već je gotovo 5 miliona pušača prestalo da koristi cigarete prešavši na IQOS. Biti po prvi put nagrađen GOOD DESIGN® priznanjem ogromno  je dostignuće na putu ka stvaranju budućnosti bez dima”, izjavio je Bonvin.

 

Izvor: journal.hr

 

Share This: