Lepršavi modni san: nova Resort 2019 kolekcija kuće Carolina Herrera

od Imaginarijum 0

Nakon godinu dana rada na poziciji kreativnog direktora kuće Carolina Herrera, dizajner Ves Gordon lansirao je svoju prvu Resort kolekciju, pronašavši inspiraciju u liku i delu ove legendarne modne kreatorke.

 “Gospođa Herera je veoma zabavna i duhovita žena, koja i dan- danas uživa u druženju i dobrom provodu, a ovu  kolekciju sam kreirao za devojke koje su bliske njenom vedrom karakteru i stilu”, izjavio je prvi kreativac luksuznog američkog brenda.

 

Čitavom kolekcijom struji vesela dolce vita atmosfera, oličena u lepršavim, dugim haljinama od prozirne svile, klasičnim ženskim odelima neočekivanog kolorita i krznenim kaputima prekrivenim srcima, a tu su i efektni detalji poput minđuša i broševa od svetlucavih perli i šešira nalik onima koji su se pedesetih godina prošlog veka viđali na stanovnicama otmenih američkih predgrađa. Kada je o bojama reč, Resort 2019  kolekcija ostaje na tragu svog prepoznatljivog spektra koji se kreće od intenzivne ciklama nijanse preko boje mediteranske mandarine do nežnih pastelnih tonova plave i ružičaste, stvarajući sa finim, taktilnim tkaninama savršenu modnu harmoniju koja blista autentičnom ženstvenošću.

U nastavku pogledajte deo bajkovitog vintage editorijala i pokušajte da se ne zaljubite u kolekciju koja brižljivo čuva bogato nasleđe i prepoznatljivu estetiku jednog od omiljenih brendova kultne Džeki O!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Končar

Photo: Carolina Herrera

 

Share This: