Istopićete se od savršenog ukusa ovog veganskog moka sladoleda!

od Imaginarijum 0

Izraz “nešto slatko” je upravo dobio novo, savršeno ukusno značenje: ime mu je veganski moka sladoled a prepoznaćete ga po neodoljivoj mešavini koja će vas svojim fantastičnim ukusom u trenutku odvesti do dalekih tropskih destinacija i mesta gde vazduh miriše na kokos i najlepše egzotične začine!

Na radost svih pasioniranih sladokusaca, ovu ledenu deliciju veoma je lako pripremiti i kod kuće, a za to će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 2 konzerve kokosovog mleka
  • 5 kašičica grublje samlevene kafe
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1/3 šolje meda
  • 1/3 šolje sirupa agave
  • 1 ½ kašika vanila ekstrakta
  • ½ šolje pečenih, sitno iseckanih badema
  • 80g crne čokolade
  • 50g čokoladnog čipsa
  • 1 kašika tahinija
  • 1 kašika kokosovog brašna

Priprema:

U duboku posudu sipajte kokosovo mleko. Ostavite četvrtinu ukupne količine mleka sa strane, a većem delu dodajte kašiku kukuruznog skroba. Dobro promešajte.

Pomešajte neupotrebljenu količinu kokosovog mleka sa sirupom od agave, medom i kafom. Sjedinite sa mešavinom kokosovog mleka i kukuruznog skroba i mešajte na pari od 6 do 8 minuta dok se tečnost ne zgusne. Sklonite sa vatre i smesi dodajte vanila ekstrakt. Pomešajte i stvaite u friz da se ohladi.

Kada je sladoled  zaleđen, izvadite ga iz friza i prelijte ga mešavinom seckanog badema, istopljene čokolade, tahinija i čokoladnog čipsa.

Prijatno!

 

Ana Končar

Foto: Irecipes

 

 

Share This: