Predstavljamo vam Katalizu, prvi domaći plussize brend!

od Imaginarijum 0

Koliko ste puta, krstareći društvenim mrežama, razočarano shvatili da nikada nećete izgledati kao ona devojka punih usana, simetričnih crta lica i savršeno vitkog tela, čijim se zavodljivim Instagram selfijima dive hiljade opčinjenih pratilaca? Odaćemo vam jednu tajnu: odraz u ogledalu te iste Instagram devojke izgleda daleko drugačije, i da, ona se, baš kao i svi mi, obični, nesavršeni “smrtnici”, svakoga dana bori sa okeanom iskušenja i ličnih nesigurnosti koje se rađaju i rastu sa težnjom ka nametnutim standardima savremene lepote. Ukoliko ni ova tvrdnja nije bila dovoljna da vas ubedi da prestanete sa opasnom i destruktivnom igrom upoređivanja i konačno prihvatite i zavolite sve što vas čini tako jedinstvenom i posebnom, vreme je da vas upoznamo sa devojkom koja se svojim talentom, kreativnošću i ljubavlju prema sebi i svom telu hrabro obračunava sa predrasudom da je moda rezervisana isključivo za vitke ljude.

Njeno ime je Kata Ivakić, ima 24 godine, diplomirala je pozorišnu i radio produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Iako je, baš kao i svaka devojka čija raskošna pojava iskače iz standarda “idealne” ženske građe i sama bila zaokupljena brigom o gubitku kilograma, susret sa poražavajućom statistikom koja kaže da prosečna žena provede oko 17 godina života na dijeti, ovu šarmantnu Beograđanku krupnih očiju i bujne crvene kose naveo je da potpuno promeni pogled na svet. Na ovom uzbudljivom putu samoprihvatanja i spoznaje ljubavi prema sebi, nastao je Katin lični blog www.kata.rs, a nedavno i brend odeće za krupne devojke Kataliza.

“Modni brend Kataliza nastao je, pre svega, iz moje potrebe da se lepo i ženstveno obučem. Zbog toga sam završila osnovni i srednji kurs šivenja, a trenutno pohađam i kurs modnog dizajna. Sve haljine su moja kreacija, i verovali ili ne, svakoj građi podjednako dobro stoje”, reči su ove talentovane mlade dame koja nam je otkrila i simboliku nesvakidašnjeg imena koje je odabrala za svoju originalnu modnu priču.

Kataliza je naziv hemijske reakcije, koja se u cilju ubrzavanja procesa dodaje reakcionom sistemu. Proces koji mi ovde ubrzavamo je ljubav prema sebi, a koja po izgradnji više ne trpi promene i prestaje da bude razgradiva.” 

Brend Kataliza zvanično je pokrenut u februaru ove godine, a glavni motiv bila je odluka da se ova pozitivna ideja i koncept prošire i osnaže samopouzdanje i kvalitet života drugih krupnijih devojaka. Kataliza je prvi plussize brend u Srbiji, stvoren sa namerom da bude ne samo autentična fashion destinacija već i mesto podrške ženama koje teže da otkriju ljubav prema sebi, suzbijanu pod agresivnim uticajem društvenih stereotipa i diktata modnih trendova.

Kataliza haljine krojene su za spektakularno oble devojke, koje žele da se oblače urbano i po njihovim ličnim merama. Sigurna sam da se mnoge od njih nalaze na putu prihvatanja zdravih životnih navika, no prvi korak je pre svega prihvatanje sebe, i spoznaja da i SADA mogu izgledati wow. Znam da će uspeti da dođu do cilja i da im Kataliza haljine možda više neće trebati, ali sigurna sam da će im ostati ljubav prema sebi, a to je ono što je u ovoj priči  i meni i njima najvažnije. Da počnu da vole sebe. Na neki način, Katalizahaljine su samo simbol lepote za kojom su tragale sve vreme.”.

Za potrebe svoje prve kampanje, Kata je na društvenim mrežama otvorila konkurs za prve plussize modele Katalize, na koji se, na njeno ogromno iznenađenje, prijavilo preko 130 devojaka iz celog regiona – Srbije, Bosne, Hrvatske. Njih sedam dobilo je status prvih brend ambasadorki, a uz Kataliza haljinu kao poklon, ukazala im se prilika da savršeno stilizovane provedu jedan dan u potpunosti posvećen njihovoj unutrašnjoj i spoljašnjoj lepoti. “Njihove priče su snažne i inspirativne i treba da se čuju, i one će prvih godinu dana biti nosioci Kataliza brenda. “, sa ponosom ističe  talentovana dizajnerka.

U nastavku pogledajte deo prvog Kataliza editorijala i otkrijte sjajne, maštovite i multifunkcionalne krojeve haljina  koje se trenutno mogu poručiti preko mejla kata@kata.rs, kao i preko Facebook i Instagram stranica.

 

 

 

Ana Končar

Foto: Milan Radojičić

Share This: