Intimni portreti Merilin Monro uhvaćeni okom fotografa Miltona H. Grina

od Imaginarijum 0

Merilin Monro oduvek je važila za holivudsku zvezdu koja je bila veoma diskretna i povučena kada je privatni život u pitanju, ali čini se da se pred objektivom fotografa Miltona H. Grina ova zanosna plavuša osećala krajnje razoružano. Zahvaljujući galeriji “Proud” iz Londona stanovnici i posetioci engleske prestonice imaće priliku da upoznaju M. M. iz jednog potpuno drugog ugla budući da je ovaj art centar odlučio da napravi izložbu retkih portreta glumice pod nazivom “Up Close With Marilyn: Portraits by Milton H. Greene”  koja će biti otvorena do 24. juna 2018.

 

 

Milton je imao tu čast da glumicu fotografiše u 50 različitih postavki što je rezultiralo arhivom od preko 3000 portreta. Projektujući intimnu ranjivost a istovremeno tražeći pažnju publike, Merilina sposobnost da gradi i kontroliše svoj javni imidž ojačala je njen položaj kao jedne od najtraženijih i najpoznatijih filmskih zvezda Holivuda pedesetih godina.

Merilin Monro je čuvena po svojoj zanosnoj silueti i senzualnosti zavijenoj u auru gotovo dečje nevinosti. Međutim, posmatrajući je kroz objetkiv savremenog doba slobodno se može reći da je ona postala simbol ne samo seksepila, već i osnaživanja ženstvenosti budući da je uspela da pred kamerom prikaže sebe na način na koji se nijedna slavna ličnost do tada nije usudila. Ova izložba prikazuje detalje njenog privatnog života objedinjujući glamur, harizmu i jedinstveni šarm koji je doprineo njenom vanserijskom uspehu i trajnom nasleđu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miona Todorović

Share This: