Vinoterapija- novi wellness trend o kom svi pričaju!

od Imaginarijum 0

 
Wellness tretman zasnovan na blagotvornim efektima vina za sve nas koji volimo da s vremena na vreme priuštimo sebi uživanje u čaši ovog crvenog božanskog napitka zaista zvuči kao genijalna ideja i nešto što bismo bez dvoumljenja odmah isprobali!
 
 
Šta zaista predstavlja terapija vinom i šta je čini tako posebnom? Ukratko, vinoterapija je praksa u kojoj se nusproizvodi od vina (grožđane semenke, kora i loza) trljaju na kožu u cilju lečenja i nege, imajući u vidu činjenicu da grožđe sadrži antioksidantske sastojke koji produžavaju život, aktivno se bore protiv slobodnih radikala, istovremeno obnavljajući ćelije i podstičući kožu da proizvodi preko potreban kolagen. Nakon ove uvodne beauty rutine, sledi jednočasovni boravak u bazenu ispunjenom mešavinom vode i jakog crvenog vina, koji, oni koji su imali prilike da isprobaju wine tretman, opisuju kao aromatično, prijatno i nadasve opuštajuće iskustvo.
 
 
Iz dana u dan, sve je veći broj spa i beauty centara koji su u svoju ponudu uključili vinoterapiju isprativši na taj način neke od najsvežijih wellness trendova današnjice, no ukoliko u vašem najbližem okruženju još uvek ne postoji ovakav tip usluge, vreme je da kozmetičkom centru u koji redovno odlazite predložite novu biznis ideju, ili ako ništa drugo, u svoju toplu kupku već večeras naspete bocu ili dve vašeg omiljenog Caberneta!
 
 
 Ana Končar
 
 
 
 

Share This: