Celebrity proslava 90.rođendana Mikija Mausa inspirisana je sasvim posebnim ciljem!

od Imaginarijum 0

Miki Maus će uskoro napuniti 90. godina a ovaj veliki jubilej bio je povod da svetski poznati fotograf Džon Renkin Vedel na jednom mestu okupi veliki broj ličnosti  iz sveta umetnosti, mode i šoubiznisa kako bi napravio album sjajnih fotografija inspirisanih ljubavlju i poštovanjem prema najpoznatijem i najljupkijem mišu na planeti!
 

Od serije originalnih foto vizuala, legendarni autor poznatiji pod umetničkim imenom Rankin, sastavio je monografiju “Mickey Mouse & Me” koja sadrži slike sa preko 30  selebritija iz sveta muzike, kinematografije i modne industrije koji na sebi nose ili lik ili motiv u znaku najpoznatijeg lika iz mašte čuvenog Volta Diznija. Na pitanje šta za njega predstavlja Miki Maus, poznati umetnik je izjavio: “Miki  je mnogo više od lika, on je simbol optimizma, nade i inspiracije za nas, obične ljude. Ova monografija kreirana je sa željom da oda počast inspirativnom uticaju koji je Miki Maus imao na generacije dece i osvesti kako izgleda putovanje od proste skice na papiru do ikone pop kulture 20. i 21. veka. 

fotograf Džon Renkin Vedel

Ipak, ovaj kreativni i maštoviti projekat ne završava se samo na priči o omažu vanvremenskom Diznijevom stvaralaštvu.
Naime, knjiga će se početkom jula naći na aukciji na eBay platformi, a sav prihod od prodaje biće preusmeren humanitarnoj organizaciji  “Zajedno za male živote”, posvećenoj brizi o teško bolesnoj deci.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija na kojima se, između ostalog, pojavljuju top modeli Kejt Mos, Hajdi Klum, holivudksi glumci Liv Tajler i Mark Tamil, britanski TV voditelj Filip Šofild, hip-hop umjetnik Tini Tempa i mnogi drugi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Končar

 

Share This: