Frosé: Osvežavajuća letnja poslastica od jagoda i rosé vina

od Imaginarijum 0

Ispijanje rosé vina je tako passé! Ovoga leta treba nam nešto ledeno i sočno, alkoholno i voćno. Da li ste čuli za frosé? Za pripremu ovog koktel sladoleda na štapiću pored roséa potrebne su sveže jagode, maline i bosiljak i neverovatno ga je lako napraviti ukoliko imate odgovarajuće kalupe za sladoled. 

 

 

Možda najbolja stvar od svega je da, bez dodatog šećera, svaki sladoled ima samo 51 kaloriju što znači da u letnjoj sezoni možete uživati u ovoj osvežavajućoj kombinaciji jagoda i vina bez griže savesti. Rosé je uvek aktuelno s prvim sunčanim danima, a suptilna i slatka nota bosiljka dopunjuje ukuse svežih jagoda i malina. Naš savet za posluženje froséa je u vinskoj čaši posutom bosiljkom, za uživanje u letu sa stilom. 

Živeli! 

 

Sastojci:

  • 1 1/2 šolja rosé vina
  • 1 šolja 100% ceđenog soka od grejpfruta
  • 2 šolje jagoda
  • 1 šolja malina
  • šaka svežeg bosiljka
  • šećer (po želji)

 

Priprema:

  • Sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte 30- 60 sekundi dok smesa ne postane penasta. 
  • Smesu sipajte u kalupe za sladoled u koje ste prethodno ubacili komadiće jagoda. 
  • Ostaviti u zamrzivaču naredna 2  sata, a nakon toga izvadite i u svaki kalup dodajte drvene štapiće. 
  • Vratite kalupe u zamrzivač i ostavite sladoled da se zamrzne preko noći.
  • Poslužite u vinskoj čaši posutoj listićima bosiljka i komadićima voća. 

 

 

 

 

 

Pripremila: Miona Todorović 

Share This: