Kalys- domaći brend nakita koji nas je očarao svojom mističnom lepotom!

od Imaginarijum 0

U elegantnom ambijentu novootvorenog restorana Maison Boho u Beogradu, ove nedelje predstavljen je nakit KALYS. 
 
Kalys je domaći brend nakita inspirisan junakinjama iz narodnih bajki, našom bogatom tradicijom i lepotom. Ono što ga čini posebnim je činjenica da je izrađen od plemenitih metala i dragog kamenja, korišćenjem najfinije savremene tehnike. 

Nakit karakterišu oblici poput pirotske zvezde, dukata, skarabej bubica i slova azbuke, kojima je predstavljena neraskidiva veza sa korenima sa Balkana. Dukati su svedeni na jednostavniju, nežniju i ženstveniju formu, a pirotska zvezda isklesana je od opala ili ručno obojena tehnikom emajla.

Šarenilo skarabej bubica, koje čine posebnu kolekciju, u savršenoj harmoniji je sa bojama fino isečenog kamenja, koje se nalaze i na slovima iz kolekcije Kalys azbuke.

Ornamenti korišćeni kao inspiracija za Kalys nakit imaju veliku veliku simboliku –  tako srce označava ljubav, pirotska zvezda prosperitet, skarabej bubica večnost, a dukati blagostanje.

Takođe, kamenje korišćeno u izradi ovog nakita ima određena svojstva. Malahit pomaže u zarastanju emotivnih rana, lapis lazuli je simbol mudrosti i istine, koji donosi unutrašnji mir, oniks otklanja stress, smaragd je simbol nade i ima smirujuće dejstvo, dok je rubin simbol strasti.

Dizajnerka ovog nakita, Marija Đorđević, završila je  studije juvelirstva i dizajna nakita u Parizu i važi za izuzetnog dizajnera.  

Od samog početka, ona uspeva da kreira svoj jedinstveni stil, koji povezuje istok i zapad, šarenilo i jednostavne svedene forme.

Mnogobrojna putovanja na daleke destinacije, dizajnerki od malena omogućavaju dodir sa drugim kulturama i narodima, uz stvaranje subjektivne slike i osećaja prema svemu viđenom i doživljenom. Uz lično doživljena iskustva, ali i uz stalni i neprekidni kontakt sa našom tradicijom i kulturom koju ona sve vreme čuva u sebi, dobijamo zaokruženu priču vezanu za nastanak Kalys nakita, projekat koji Marija pokreće sa svojom sestrom Milenom.

Kalys filozofija je da svaki komad Kalys nakita bude ujedno i jednostavan i jedinstven, tako da pristaje svakoj osobi i za svaku priliku, damama koje žele da sa sobom uvek nose mali vredni deo nase tradicije.

 

 

 

 

 

 

Share This: