Vespampère: Redizajnirani italijanski klasik za moderno električno doba

od Imaginarijum 0

Od trenutka kada su se Odri Hepbern i Gregori Pek provozali ovim slavnim skuterom u čuvenoj romatičnoj komediji “Praznik u Rimu” (1953.), Vespa je postala sinonim za slobodu, prefinjeni stil i italijanski dizajn. 

Koristeći siluetu najpoznatijeg skutera na svetu, italijanski dizajner Giulio Iacchetti uspeo je da razvije dinamični  model koji savršeno povezuje italijansku tradiciju i laganu ekološku formu za veću agilnost u gradskom saobraćaju. Za razliku od najnovijih generacija skutera koje su tokom godina postajale sve “teže”, ono što je smatrano suvišnim eliminisano je u procesu dizajniranja Vespampère.

 

 

Nova minimalistička verzija Vespa 98cc skutera ne poseduje karakteristične bočne štitnike budući da novi električni motor ne zauzima toliko prostora, dok se umesto kontrolne table skutera nalazi poseban odeljak za vaš telefon putem kog pristupate svim kontrolama poput brzinometra, merača nivoa goriva i svetla, a sve zahvaljujući specijanoj aplikaciji i WiFi konekciji. Telefon se puni preko električnog sistema samog vozila i zaštićen je od vremenskih nepogoda providnim poklopcem. Klasični kružni dizajn prednjeg svetla ostao je očuvan dok je novi dizajn kočnica u savršenoj harmoniji sa ručkama na upravljaču. 

 Da li ste i vi poželeli da napravite đir po gradu vozeći Vespampère u stilu neorealističnih filmova? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: