Nova Manila Grace kolekcija je omaž italijanskoj prirodnosti i glamuru

od Imaginarijum 0

Kolekcija proleće/leto 2018 italijanskog brenda MANILA GRACE je himna svakodnevnog života i malih stvari koje stil iživot čine posebnim. Ovo je duh koji Alessia Santi, kreativni direktor brenda MANILA GRACE, izražava i smešta u središte kolekcije za toplu sezonu u čijim prvim danima uživamo. Brend zamišlja svakodnevicu koja proističe iz balansirane fuzije ženstvenosti i glamura, s jedne, i udobnosti i umirenosti sa druge strane, deleći modnu kolekciju na dve linije: prirodna lepota i dnevni glamur.

PRIRODNA LEPOTA

Priroda izražava lepotu kroz svoje kontraste. Praktičnost i lakoća razgovaraju u odeći Manila Grace, dajući formu savremenoj dnevnoj garderobi. Linije i krojevi su namerno opušteni, delikatno klize preko ruku i nogu, ne sputavajući pokret. Check printovi daju opuštenost haljini do članaka ili kombinezonima muških kontura, dok se iza jakni čistih linija otkrivaju romantične svilene košulje sa cvetnim printovima u nijansi plavog akvarela.

Asimetrične suknje crpe energiju iz svojih karnera i falti, stvarajući gusti kontrast sa geometrijskim linijama topova. Horizontalne i vertikalne pruge se ukrštaju na haljinama dodajući colorblock efekat na palazzo pantalonama sa botaničkom grafikom ili fluorescentnim akcentima na suknjama srednje dužine te ultra finim pletenim kardiganima.

 

DNEVNI GLAMUR

Glamur u specijalnim prilikama se meša sa slobodom koja je u središtu inspiracije brenda Manile Grace, stvarajući originalne multifunkcionalne kombinezone i satenske tunike . Cvetni printovi su lajtmotiv kolekcije, koja nudi odela muškog kroja sa ženskim elementima uz neizbežnu dozu mekoće kojom zrače maksi haljine. Razrađeni efekti žakara dodaju dinamičnost i ekscentričnost jaknama legendarnog retro pariskog kroja

Paleta prolećne kolekcije se poigrava kontrastima. Punoća konjak smeđe, bordo crvene i maslinasto zelene daje težinu laganim pastelnim tonovima plave, boji bele slonovače, nijansama marelice i ružičaste ruže, a zatim se okreće limun žutoj uz malo sive i tamno plave.

Kolekcija proleće/leto 2018 italijanskog brenda MANILA GRACE dostupna je u multibrand radnjama FASHION&FRIENDS u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Share This: