Izložba Tattoo- sjajan povod za posetu galeriji KC Grad!

od Imaginarijum 0

U ponedeljak 19. marta od 20 časova postavkom pod nazivom Tattoo u galerijskom prostoru KC Grad svoje radove predstaviće Rade Tepavčević, mladi umetnik sa novosadske Akademije umetnosti. Ovo će biti Tepavčevićeva druga samostalna izložba u Beogradu, nakon debitovanja u Uličnoj galeriji. 


Umetnička postavka Tattoo preispituje tretman životinja u savremenom društvu, a u cilju ogoljivanja savremenih marketinških trikova koji godinama unazad pokušavaju da svedu život na konstantnu kupovinu. Birajući životinje, pre svega pse kao prijatelje čoveka, Tepavčević ne zadire samo u tretman životinja, pošto se pas lako može shvatiti kao simbol, simbol čoveka okovanog advertajzingom. 
Veoma ironične slike praćene sloganima preuzetim upravo iz ove industrije upućuju na besmisao konstantne potrebe za stvarima, i veoma lako obelodanjuju znak jednakosti između živih bića i stvari, koji je odavno uspostavljen u kapitalizmu. Sa druge strane Tepavčević se bavi i nekim sociološkim fenomenima vezanim za savremeno društvo u Srbiji, poput nasilja. 

Slike velikih formata i grafike publika će moći da vidi do 31. marta, svakog dana od 14 do 20 časova.

Share This: