IKEA i dizajner Hein Eek novom kolekcijom “Industriell” slave nesavršenosti

od Imaginarijum 0

Holandski dizajner Piet Hein Eek po drugi put udružio je snage sa švedskim brendom IKEA kako bi zajedno stvorili novu kolekciju namerno nesavršenog nameštaja. Kolekcija pod nazivom “Industriell” obuhvata niz proizvoda ograničenog izdanja, od tekstilnog, staklenog i keramičkog programa do stolica i stolova koji plene zanatskom estetikom.

 

 

Sa ciljem da redefinišu masovnu proizvodnju tako što će pogrešno interpretirati uniformisanost, dizajneri su se potrudili da svaki komad izgleda pomalo drugačije i sa ponekom naglašenom manom. Upotrebom borovog drveta koje bi se inače smatralo otpadom Hein Eek je dizajnirao stolice, klupe i stolove tako da svaki komad ima svoje jedinstvene čvorove i izbočine, a šarene mrlje variraju od jarko žute i plave do meko sive i crne boje. Keramičke vaze imaju nepravilnu formu kreiranu od različitih ručno izrađenih kalupa, dok je dezen jastučnica neusklađenih šara. Stakleni materijali napravljeni su sa dve različite mašine dajući kompletnoj kolekciji neusaglašeni osećaj.

“Industriell” je prelepa kolekcija jer iza svakog proizvoda možete osetiti ličnost i znate da je svaka od njih jedinstvena, baš kao i vi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: