Pustinjska vila u Kaliforniji – savršen primer organske arhitekture

od Imaginarijum 0

Smeštena u stenovitim brdima u srcu kalifornijske pustinje nalazi se neobična građevinska tvorevina. Nazvana jednostavno, “The Desert House“, ova veličanstvena vila je tako dizajnirana da se savršeno uklapa u suvo i stenovito okruženje dajući utisak da je kuća urezana u kamen ili formirana od pustinjskog peska.

 

 

Ideja o organskoj arhitekturi potekla je od čuvenog arhitekte Kendrika Bengsa Keloga, a za izgradnju ovog projetka trebalo je više od 10 godina da bi konačno bila završena početkom 2000-ih godina. Poznata po svojoj jedinstvenoj estetici, kuća podseća na futurističko preklapajuće palmino lišće, dok je enterijer oplemenjen kamenim stubovima, kamenim podovima i betonskim pločama sa staklenim prozorima koji pokrivaju praznine između krovova. Kuća od 4000 kvadratnih metara ima 3 spavaće sobe, 5 kupatila i prostire se na 10 ari u neposrednoj blizini nacionalnog parka Joshua Tree. Tokom proteklih 27 godina ovo remek delo moderne arhitekture pažljivo je dizajnirano, elaborirano i rafinirano, a sada je i po prvi put dostupno na tržištu.

U nastavku uživajte u prizorima ovog jedinstvenog doma iz kog se pruža zapanjujući pogled na okolnu pustinju i pažljivo očuvanu prirodu San Bernardina u Kaliforniji.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: